Fenerbahçe’den tarihi galibiyet

Sarı lacivertliler, NBA turundaki ilk maçında Brooklyn Nets’i 101-96 mağlup ederek bir ilki başardı.

Fenerbahçe’den tarihi galibiyet

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Avrupa Ligi Basketbol Dünya Turu 2015 kapsamında ABD’de karşılaştığı Brooklyn Nets’i 101-96 mağlup etti. Daha önce bir NBA takımını mağlup eden ilk Türk temsilcisi unvanını 2012’de Bostan Celtics’i İstanbul’da 97-91 yenerek elde eden Fenerbahçe, bu sonuçla Amerika’da bir NBA takımını mağlup eden ilk Türk takımı da oldu.

YARINKİ RAKİP OKLAHOMA

New York’taki Barclays Center’da oynanan mücadelede devreyi 56-52 önde bitiren sarı lacivertliler güçlü rakibini 101-96 mağlup etti. Fenerbahçe’de maçın en skorer ismi 18 sayı üreten Vesely oldu. Bogdanovic 17 sayı, 3 ribaunt, 3 asist ile maçı tamamlarken, Datome ise 16 sayı, 5 ribaunt, 5 asist ile galibiyette pay sahibi oldu. Sloukas, 11 sayı, 11 asistlik performansıyla “double-double” yaptı. Üst üste dördüncü sezonda NBA takımları ile mücadele eden Fenerbahçe, yarın Chesapeake Energy Arena’da Oklahoma City Thunder ile karşılaşacak.

6 bin 800 kişinin izlediği Fenerbahçe-Brooklyn Nets maçı, sarı lacivertlilerin ABD’de yaptığı ilk maç olarak tarihe geçti. Maç öncesinde İstiklal Marşı ve ABD milli marşı okunurken, galibiyetin ardından Fenerbahçeli oyuncular, istek üzerine taraftarları selamladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X