Fenerbahçe’nin rakibi belli oldu!

Fenerbahçe’nin de yer alacağı UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Tur kura çekimi yapıldı.

Fenerbahçe’nin rakibi belli oldu!

Fenerbahçe’nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımı oldu.

 

İsviçre’nin Nyon kentinde bulunan UEFA merkezinde yapılan kura çekimi sonucunda sarı-lacivertliler, Rumen teknik adam Mircea Lucescu’nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk’le eşleşti.

 

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan sezonu 2. sırada bitiren ve “Devler Ligi”nde ön eleme oynamaya hak kazanan sarı-lacivertliler, Ukrayna ekibiyle ilk maç 28 Temmuz Salı günü saat 21.00’de başlayacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile eşleşen Fenerbahçe’nin maç tarihleri de belli oldu.

 

Buna göre Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki ilk maç 28 Temmuz Salı günü saat 21.00’de başlayacak. Ukrayna’daki (Lviv) rövanş maçı ise 4 Ağustos Salı günü oynanacak. Bu maçın başlama saati daha sonra açıklanacak.

 

Fenerbahçe turu geçmesi durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi’ne kalabilmek için son etap olan play-off turunda mücadele edecek. Sarı-lacivertliler, Shakhtar Donetsk’e elenmesi durumunda ise yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

 

Eşleşmeler

 

Kura çekimine göre, ilk maçların 28-29 Temmuz, rövanşlarının 4-5 Ağustos tarihlerinde oynanacağı 3. ön eleme turu eşleşmeleri şöyle oluştu:

 

Sarajevo (Bosna Hersek)/Lech Poznan (Polonya) – Basel (İsviçre)

Ludogorets (Bulgaristan)/Milsami (Moldova) – Skenderbeu (Arnavutluk)/Crusaders (Kuzey İrlanda)

Helsinki (Finlandiya)/Ventspils (Letonya) – Maribor (Slovenya)/Astana (Kazakistan)

Celtic (İskoçya)/Stjarnan (İzlanda) – Karabağ (Azerbaycan)/Rudar (Karadağ)

Trencin (Slovakya)/Steaua Bükreş (Romanya) – Partizan (Sırbistan)/Dila Gori (Gürcistan)

Midtjylland (Danimarka)/Lincoln (Cebelitarık) – APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi)/Vardar (Makedonya)

Hibernians (Malta)/Maccabi Tel-Aviv (İsrail) – Viktoria Plzen (Çek Cumh.)

Dinamo Zagreb (Hırvatistan)/Fola Esch (Lüksemburg) – Molde (Norveç)/Pyunik (Ermenistan)

New Saints (Galler)/Videoton (Macaristan) – BATE Borisov (Belarus)/Dundalk (İrlanda)

Salzburg (Avusturya) – Malmö (İsveç)/Zalgiris Vilnius (Litvanya)

Panathinaikos (Yunanistan) – Club Brugge (Belçika)

Young Boys (İsviçre) – Monaco (Fransa)

CSKA Moskova (Rusya) – Sparta Prag (Çek Cumh.)

Rapid Wien (Avusturya) – Ajax (Hollanda)

Fenerbahçe (Türkiye) – Shakhtar Donetsk (Ukrayna)

 

“Güçlü bir rakip”

 

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Fenerbahçe TV’ye yaptığı açıklamada, Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk’in güçlü bir rakip olduğunu söyledi. Uslu, “Shakhtar Donetsk, hakikaten saygı duyulacak çok kuvvetli bir takım. Onların da dezavantajları var. Taraftarımızın desteğiyle bu turu geçeceğimize inanıyoruz” dedi.

 

Fenerbahçe Sportif Direktörü Giuliano Terraneo ise kura çekimi sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Herkes ‘Saygı duyulacak rakiplerimiz vardı’ diyor ama benim için o olsun bu olsun diye bir seçim yoktu. Biz Fenerbahçeyiz ve tüm saygımızla turu geçeceğiz” dedi. 

 

Terraneo, Ukrayna ekibinin kendileriyle eşleşmesinden mutlu olmadığını aktararak, “Esas endişe onlarda, Ukraynalılar kendisi söyledi bize, ‘keşke sizi çekmeseydik’ dediler” ifadelerini kullandı.

 

Shakhtar Donetsk Üst Yöneticisi Sergei Palkin de ” Çok güçlü bir rakibimiz var ama kura kuradır, oynamamız gerek. Bizim için başka bir takımla oynamak belki daha iyi olurdu ama küresel olmak istiyoruz, büyük yatırımlar yaptık” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X