Fener’in belalısı Şenol Güneş

Deneyimli teknik adam, 2009-2010’da Trabzonspor’un başında Fenerbahçe’nin elinden önce Türkiye Kupası’nı aldı, ardından rakibini şampiyonluktan etti.

Fener’in belalısı Şenol Güneş

Bugünkü zorlu mücadele bir anlamda teknik direktörlerinde taktik savaşına sahne olacak. Bursaspor’a oynattığı futbolla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Teknik Direktör Şenol Güneş, Fenerbahçe’nin en çok çekindiği antrenörlerin başında geliyor. Kariyerinde sarı lacivertli ekibine karşı birçok galibiyet ve anlamlı puanlar alan deneyimli teknik adam bunların en değerlilerini 2009-2010 sezonunda elde etmişti. 

Kupayı kazanmıştı

Şenol Güneş yönetimindeki Trabzonspor ilk olarak 5 Mayıs 2010’da Şanlıurfa GAP Arena’da Fenerbahçe’yi finalde 3-1’lik skorla dize getirmiş ve bordo mavili takım kupayı müzesini götürmüştü. 16 Mayıs 2010’da ise tarih yazılmıştı. Güneş yönetimindeki Karadeniz temsilcisi, son maçta Kadıköy’de Fenerbahçe’yle 1-1 kalınca Beşiktaş’ı 2-1 mağlup eden Bursaspor şampiyonluk ipini göğüslemişti. Şenol Güneş, Fenerbahçe’yle en son 2012-2013 sezonunun ilk yarısında karşılaşmıştı. Fenerbahçe ve Trabzonspor arasındaki kapışma golsüz tamamlanmıştı.

Bitsin bu hasret

Fenerbahçe’yi en son 22 Şubat 2010 tarihinde Kadıköy’de yenen Bursaspor,bugün oynanacak maçta 1883 günlük galibiyet hasretine son vermek istiyor. Yeşil beyazlılar rakibi karşısında en son şampiyon olduğu yıl 2-0 geriye düştüğü maçta Pablo Martin Batalla ve Ozan İpek (2)’in golleriyle 3-2 galip gelmişti.

Daha sonra oynanan 9 lig karşılaşmasında Fenerbançe 5 galibiyet alırken 4 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. İki takım kupada da 3 kez karşılaştı. Bu maçlar da Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sonuçlandı.

 

Sakatları iyileşti

Lige verilen ara nedeniyle Süpor Toto Süper Lig’de maçlar 1 hafta oynanmazken, Fenerbahçe’nin sakat oyuncuları da iyileşti. Kaleci Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Mehmet Topuz, Egemen Korkmaz ve Bruno Alves’in bugünkü 90 dakikada forma giymesi beklenirken, hünez takımla çalışmalara başlayamayan Raul Meireles ise takımındaki yerini alamayacak.

92.randevu

Fenerbahçe ile Bursaspor, bugün 92. kez karşı karşıya gelecek. Yeşil beyazlı takımın, o zamanki adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi’ne yükseldiği 1967-1968 sezonundan itibaren karşılaşan iki takım arasındaki rekabette sarı lacivertli ekibin galibiyetlerde üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında geride kalan 91 maçtan 46’sını Fenerbahçe, 13’ünü Bursaspor kazandı, 32 maç berabere sonuçlandı.

Sarı Kanaryalar’ın ligde attığı 144 gole, Timsahlar 73 golle karşılık verdi.

Şutlar skoru belirleyecek

Bursaspor ve Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig’in en çok ve en isabetli şut çeken takımları konumunda bulunuyor. Yeşil beyazlılar şuana kadar rakip kalelere 330 şut çekerken, Fenerbahçe’de rakam 374 oldu. Timsah, Fenerbahçe’den daha az şut çekmesine rağmen 150 isabetli şutla rakibine üstünlük sağladı. 330 şuttan 24 tanesini kafayla yapan Fernandao bu alanda da liderliği alırken, Moussa Sow 21 kafa şutuyla 3. sırada kaldı.

Gözler Kral’da

Jose Fernandao, Bursaspor’un bugünkü maçta en büyük kozu olacak.

Fenerbahçe’yi yenerek hem şampiyonluk yarışını iyice kızıştırmak hem de üst sıralardaki ağırlığını hissettirmek isteyen Bursaspor’da bu maçta tüm gözler Jose Fernandao’da olacak. Attığı 17 golle Süper Lig’de gol krallığında lider durumda bulunan Brezilyalı futbolcu, kupadaki son Gençlerbirliği maçında da fileleri havalandırmayı başarmıştı. Tecrübeli futbolcu, bu sezon lig ve kupa dahil 33 maça çıktı, 19 gol kaydedip 6 asiste imzasını attı.

Timsah inançlı

Fenerbahçe karşısında 3 puan hesapları yapan Bursaspor’da futbolcular iddialı açıklamalar yaptı. Sol kanadın tecrübeli ismi Aziz Eraltay, zorlu bir karşılaşmanın kendilerini beklediğini belirterek ‘Tabii ki deplasmanda Fenerbahçe maçı kolay olmaz ama biz futbolumuzu sergileyip inşallah Bursa’ya 3 puan ile geri döneriz’ dedi. Emre Taşdemir ise Kadıköy’de kendilerine yakışan bir futbol sergileyeceklerini ifade ederek ‘İnşallah en iyi şekilde iyi bir sonuçla Bursa’ya gelmek istiyoruz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X