Ferguson’da anma töreninde çatışma

ABD’de Michael Brown’ın polis tarafından öldürülüşünün birinci yıl dönümünde Ferguson’da düzenlenen anma töreni sırasında polise ateş açıldı. Çıkan çatışmada saldırgan ağır yaralandı.

Ferguson’da anma töreninde çatışma

ABD’nin Missouri eyaletine bağlı Ferguson kasabasında, 18 yaşındaki Michael Brown’ın polis tarafından öldürülüşünün birinci yıl dönümü nedeniyle Ferguson’da düzenlenen anma töreni sırasında polise ateş açıldı. 

St. Louis Polis Şefi Jon Belmar, düzenlediği basın toplantısında, Ferguson’da sakin bir havada başlayan tören sırasında bir adamın polise ateş açtığını, olayın, yüzlerce kişinin Batı Florissant Caddesi’nde toplandığı sırada yerel saatle 23.15’te meydana geldiğini açıkladı. 

Belmar, saldırganın, üzerinde herhangi bir işaret bulunmayan  polis aracındaki sivil giyimli dört memuraateş açtığını, polislerin, ateşe aracın içinden karşılık verdiğini, daha sonra araçtan çıkarak adamı takip ettiğini, takip sırasında yine silahını kullanan saldırgana tüm memurların ateş ettiğini söyledi. 

Polislerin açtığı ateşte ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ameliyata alınan adamın kimliğine ilişkin ise bilgi verilmedi. 

Associated Press foto muhabiri ise silah seslerinin duyulmasından dakikalar sonra bölgede bir restoranın arkasında, kanlar içinde yüzükoyun yerde yatan bir adam, sonrasında acıyla bağıran bir kadın gördüğünü, bir adamın da “Erkek kardeşimi öldürdüler” dediğini aktardı.

Siyahi genç Michael Brown’un 9 Ağustos 2014’te polis memuru Darren Wilson tarafından vurularak öldürüldüğü Ferguson’da düzenlenen anma törenine yüzlerce kişi katılmıştı.

Törende konuşma yapan Ferguson’un annesi, Michael Brown Sr, göstericilere, oğlunun ölümüne ilişkin soruşturmanın “sümen altı edilmesine” izin vermedikleri için teşekkür etmişti.

Michael Brown cinayeti, ülke genelinde son yılların en şiddetli protesto gösterilerinin yaşanmasına neden olmuştu.

Polis memuru Wilson’ın, Kasım 2014’te yerel makamlarca açılan soruşturmada büyük jüri tarafından suçsuz bulunması ve başka eyaletlerde de benzer olayların yaşanması üzerine protestolar giderek ülke geneline yayılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X