Feridun Yılmaz İİBF Dekanlığına getirildi

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığına İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feridun Yılmaz getirildi.

Feridun Yılmaz İİBF Dekanlığına getirildi

Yılmaz, daha önce rektör yardımcılığına atanan ve bir süredir dekanlık görevini de yürüten Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yüce’den görevi devraldı. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın da katıldığı devir teslim törenine, İİBF öğretim üyeleri ve personel hazır bulundu.

Ulcay, öğretim üyelerinin konsensüsü ile belirlenen Prof. Dr. Feridun Yılmaz’a görevinde başarılar dilerken, fakültenin daha iyi noktalara gelmesinde sektörle sıcak ilişkiler kurulmasının önemini vurguladı. İİBF’nin büyük bir fakülte olduğunu, içinden üç fakülte çıkabileceğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Ulcay, “Ne yazık ki öğrenci itibariyle büyük olmasına rağmen öğretim üyesi sayısı azdır. Öğretim üyesi ihtiyacının karşılanması için ilana çıkıyoruz. Bunun yeterli olmadığının farkındayız, ama önümüzdeki süreçte bunu da gidermek için gerekli çabayı göstereceğiz” dedi.

Dekanlık görevini meslektaşına devreden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, fakültenin şu anda olması gereken yerde bulunmadığını, sahip çıkılırsa mutlaka layık olduğu yere geleceğine inandığını ifade ederek, halefi Prof. Dr. Yılmaz’a başarılar diledi.

Dekan Prof. Dr. Feridun Yılmaz da, bugüne kadar entelektüel anlamda kariyer yaptığını, bundan sonra işin içine idareciliğin de girdiğini dile getirerek, “Fakültede bir organizatör olarak elimden geleni yapacağım” dedi.

İİBF’nin 40 yıldır fikri faaliyet geleneği oluşturduğuna işaret eden Dekan Prof. Dr. Yılmaz, idari işlerinin yanında bu geleneğe de katkı koymayı sürdüreceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X