Fernandao varsa ‘3 puan cepte’

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’deki 14 galibiyetinden 13’ünü, Brezilyalı Fernandao’nun gol attığı maçlarda kazandı.

Fernandao varsa ‘3 puan cepte’

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 30 haftada elde ettiği 14 galibiyetin 13’üne, Brezilyalı golcüsü Fernandao’nun rakip fileleri havalandırdığı maçlarda ulaştı.

Yeşil-beyazlıların, 2013-2014 sezonunun ara transfer döneminde Brezilya’nın Bahia kulübünden 1,5 yıllığına kiraladığı Fernandao, attığı gollerle takımına büyük katkı veriyor.

Bu sezon 30 maçın 28’inde forma giyen Brezilyalı yıldız, Bursaspor’un kazandığı 14 müsabakanın 13’ünde 18 gol atma başarısı gösterdi. Fernandao, sadece takımının deplasmanda 5-0 kazandığı Balıkesirspor maçında gol kaydedemedi ancak bir golde Bakambu’ya asist yaptı.

Fernandao, forma giydiği 28 lig maçının 17’sinde gol atmayı başarırken, yeşil-beyazlılar, bunların 13’ünü kazandı, 3’ünde berabere kaldı, sadece bir kez mağlup oldu. Brezilyalı futbolcu, Bursaspor’un deplasmanda Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile 1-1 ve Galatasaray ile 2-2, sahasında ise Trabzonspor ile 3-3 berabere kaldığı, Kardemir Karabükspor’a rakip sahada 3-2 yenildiği maçlarda birer gol kaydetti. 

5 golü penaltıdan

Bursaspor’un, sahasında kazandığı tüm maçlarda rakip fileleri havalandıran golcü futbolcu, 22 golün 13’ünü karşılaşmaların ikinci yarılarında kaydetti.

Gollerinden 5’ini penaltılardan bulan Fernandao, Torku Konyaspor’u deplasmanda 3-2, Gençlerbirliği’ni Bursa’da 3-1 yendikleri maçlardaki birer golünü ise uzatma bölümlerinde attı.

Maç başına 0,79’luk gol ortalaması tutturan, Fernandao, attığı 22 golün yanı sıra takım arkadaşlarına verdiği 7 asistle gol atmak kadar attırmayı da sevdiğini gösterdi.

Fernandao, bir maçta en fazla golü ise son lig maçında Kardemir Karabükspor’a attı. Yeşil-beyazlı takımın 7-1’lik skorla sezonun en farklı skorlarından birine ulaştığı karşılaşmada Brezilyalı yıldız, rakip fileleri 4 kez sarstı.

Krallık yarışında zirvede

Brezilyalı golcü, 22 golle sezonun bitimine 4 hafta kala gol krallığı listesinin zirvesinde bulunuyor.

Fernandao’yu, 17 golle Beşiktaş’tan Demba Ba, 16 golle Galatasaray’dan Burak Yılmaz, 15 golle Trabzonspor’dan Cardozo ve 14 golle Fenerbahçeli Moussa Sow takip ediyor.

Fernandao’nun golleri

Brezilya oyuncunun gol attığı ve Bursaspor’un kazandığı maçlar şöyle:

Maçlar    Skor    Gol

Gençlerbirliği-Bursaspor    1-2    1

Çaykur Rizespor-Bursaspor    0-1    1

Bursaspor-Medicana Sivasspor    3-0    1

Bursaspor-Kasımpaşa    5-1    2

Gaziantepspor-Bursaspor    1-2    1

Bursaspor-Akhisar Belediyespor    3-1    1

Torku Konyaspor-Bursaspor    2-3    1

Bursaspor-Gençlerbirliği    3-1    1

Bursaspor-Mersin İdmanyurdu    2-1    1

Bursaspor-Balıkesirspor    4-2    1

Bursaspor-Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor    3-0    2

Bursaspor-İstanbul Başakşehir    4-1    1

Bursaspor-Kardemir Karabükspor    7-1    

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X