Fernando Belluschi’nin yerine iki alternatif

Fernando Belluschi’nin ‘Gelmiyorum’ restinin ardından kısa süreli bir şok yaşayan ve Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın ‘Bizi istemeyeni biz hiç istemeyiz. Bu saatten sonra ben de onu istemiyorum’ sözü üzerine yeni arayışlara başlayan Bursaspor yönetim ik

Fernando Belluschi’nin yerine iki alternatif

Bakaye Traore’nin de Rizespor’e transferinin an meselesi olması nedeniyle iki oyuncu belirleyen yeşil beyazlılar, dün menajerleriyle pazarlık yaptı.

ESKİ TALEBESİ

Ertuğrul Sağlam’ın ilk tercihi 2013 yılında Eskişehirspor’da da birlikte olduğu Cristobal Jorguera…

O dönem Parma’dan kiralık olarak Eskişehir’e gelen geçen sezonu da Parma’da geçiren 26 yaşındaki futbolcunun, İtalyan kulübüyle olan sözleşmesi bitti. Yönetim, Şilili oyuncunun menajeriyle temasa geçerek maliyetini ortaya çıkarmaya çalıştı ve anlaşmak istediğinin mesajını verdi. Parma’da geçen sezon 1 gol atan Jorguera, 14 maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. 

İKİSİ DE BİTEBİLİR

Sağlam’ın ikinci tercihi ise İsveç’ten. Yardımcılarından Ömer Erdoğan’ın takip ettiği isismlerden biri olan Oscar Lewicki de, Ertuğrul Sağlam’ın ısrarla istediği futbolcu. İsveç’in Milli yıldız adaylarından olan 22 yaşındaki futbolcunun Malmö kulübüyle 2017 yılına kadar sözleşmesi var. Yönetim, bu oyuncunun menajeriyle de görüşerek anlaşma zemini aradı. Yeşil beyazlıların her iki oyuncuyu transfer etmesinin an meselesi olduğu ifade edildi. 

JORGUERA: İki sezon önce Ertuğrul Sağlam’la beraber Eskişehirspor’da birlikteydi. Parma’da sözleşmesi biten 26 yaşındaki Şilili oyuncunun menajeriyle temasa geçildi.

LEWİCKİ: İsveç’in Milli yıldız adaylarından. Ömer Erdoğan’ın tespit ettiği Malmö takımında forma giyen 22 yaşındaki ön liberonun kulübüyle 2017 yılına kadar mukavelesi gözüküyor.

 

Cristóbal Jorquera

OYNADIĞI TAKIMLARDAKİ PERFORMANSI

TAKIM         MAÇ      GOL     ASİST

CSD Colo Colo 46    13    10

Genoa         37    3    6

Eskişehirspor 31    6    7

Parma         17    1    2

CD O’Higgins  15    1    1

MİLLİ TAKIM

TAKIM    MAÇ   GOL

Şili      4     –

OSCAR LEWİCKİ

OYNADIĞI TAKIMLARDAKİ PERFORMANSI

TAKIM         MAÇ      GOL     ASİST

BK Häcken      78    3    2

B.Münih U19    44    3    –

B.Münih II     32    –    –

Malmö FF       16    2    5

B.Münih U17    10    –    –

BK Häcken U21  3    –    –

 

MİLLİ TAKIM

TAKIM    MAÇ    GOL

Isvec     4    –

Isveç U21 22    2

Isveç U19 6    –

Isveç U17 17    –

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X