Fesleğenpati Derneği’nden anlamlı proje

Fesleğenpati Derneği, sokak hayvanlarını ve doğayı korumak için kurulan bir dernek olsada 6 aylık süreçte elimizden geldiğince şehir içi ve şehir dışı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştı.

Fesleğenpati Derneği’nden anlamlı proje

Özel günlerde çocukların yüzünü güldürmek, ihtiyaç sahibi ailelere uzanan bir el olmak, ülkemizde yaşanan üzücü olayların merkezlerinde mağdur olan vatandaşların yaralarını sarmak için canla başla çalıştı.

Uzun bir pandemi döneminden sonra açılan okullar çocukları mutlu etsede maalesef pandemiyle duran tek şey okullar değildi. Belirli yerlerde maddi sıkıntılar çeken ailelerin çocuklarına yardım etmek için Fesleğenpati ekibi olarak çalışmalara başladı. “Öğrenciler mutlu, çantalar dolu olsun” projesiyle başlatılan yardımlar, gerek derneğin aktif gönüllü grubu gerek üyeleri ile çok kısa bir sürede toplandı ve çocuklara kısa sürede ulaştırıldı.

Abdullah Akça İlköğretim Okulu’na yapılan yardımda içerik olarak Ωkaleminden tutun da resim defterine kadar temel kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı. Okul, köy olarak çok göç alan bir yerde olmasına rağmen bir sürü geleceği parlak ve umut dolu çocuklarla doluydu. Hayvan sevgisine de sahip bir sürü öğrenciyle karşılaşması Fesleğenpati’yi çok mutlu etti. Öğretmenlerin ve müdür yardımcısının ilgisi ve konuk severliği de ayrıca çok güzeldi. Okulda baktıkları köpekleri içinde yol boyunca gördükleri hayvanları da beslemeyi ihmal etmedi.

Bu güzel günde bir sürü özel, kibar ve okuma hevesi içinde olan çocuklarla tanışıp onların gözündeki ışıltının bir parçası olmak, eğitime destek çıkan abilerinin ablalarının olduğunu hatırlatmak Fesleğen Pati ailesi için en özel anlardan biriydi.

Fesleğen Pati ailesi olarak yanımızda olan bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Her şeyin sevgiyle başladığı bir dünya oluşturmak umuduyla.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X