Festivale görkemli veda

Gemlik’te düzenlenin 1. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali, görkemli bir törenle son buldu. 4 gün süren festival, dolu dolu programıyla göz kamaştırdı.

Festivale görkemli veda

CEMAL KIRGIZ

Geçen hafta perşembe günü Şenlik Yürüyüşü ile başlayan 1. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali, önceki gece düzenlenen etkinliklerden sonra havai fişek gösterisiyle son buldu. 

Gemlik Belediyesi’nin Gemlik Kent Konseyi ile birlikte ilk kez organize ettiği  festivalin onur konuğu Yunanistan’ın Nea Kios (Yeni Gemlik) Kenti oldu. Nea Kios Belediye Başkan Yardımcısı Aleksadros Hagigregois ve beraberindeki Kardeş Şehir Heyetinin yanı sıra, Bulgaristan, Kosova ve Makedonya Halk Dansları ekipleri de 4 gün süren Festivalin renkleri oldular. Festivalde ayrıca Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bulgaristan, Moldova, Gagavuzya, Ukrayna, Özbekistan ve Türkiye’nin 4 bir yanından 180 güreşçi de katıldı. 

VEDA GECESİ 

Festivalin son gecesinde ilçeyi dışarıda temsil eden Gemlikliler, yazarlar, gazeteciler, sponsor firma temsilcileri ve Kent Konseyi yöneticilerine plaket takdim edildi. Ünlü Magazin Programı yapımcısı Gazeteci ve Köşe Yazarı Ömür Sabuncuoğlu’da gecenin onur konuğu oldu. ‘Yetenek Sizsiniz’ yarışmasının şampiyonu Veysel Çelikdemir’de Kumda Zeytin Hikâyesi isimli gösterimi ile ayakta alkışlandı. Kukla Sanatçısı Hakan Arısoy’da kuklaları ile mükemmel bir sahne performansı sergiledi. Türkücü ve program yapımcısı Turgay Başyayla’da türküleriyle geceye renk kattı. 1. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali havai 1işek gösterimiyle son buldu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X