Festivale sağanak engeli

İlk kez 2014 yılında yapılan ve büyük ilgi gören Orhangazi Gedelek Turşu Festivali, bu yıl üçüncü kez düzenlendi. Ancak yağan sağanak nedeniyle festival sade bir törenle açıldı.

Festivale sağanak engeli

NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi’nin turşusu ile öne çıkan Gedelek Mahallesi’nde bu yıl 3.’sü düzenlenen ‘Turşu Festivali’nin ilk günü sağanak yağmur nedeniyle kısa süren açılışla sona erdi.

Ülke çapında adını turşusu ile duyuran Gedelek Mahallesi’nde kortejle başlayan festivalin ilk gününde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet  Müezzinoğlu kısaca standlara baktı ve konuşmasında yağmurun bereket olduğunu, festivali ıslattığını ancak zeytin üreticilerini de sevindirdiğini söyledi.

Turşu’nun Gedelek için önemli olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, ‘Gedelek’in bereketli bir ürünü olan turşusunun aynı zamanda bir marka değeri olmasını diliyoruz’ dedi. 

HEDİYE SEPETİ SUNULDU

Müezzinoğlu’na Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Gedelek Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Şener tarafından turşu örneklerini içeren birer hediye sepeti takdim edildi.

Yağmurun başka etkinliklere izin vermediği Gedelek’teki kısa açılış törenine Çalışma ve Sosyal Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra, AK Parti milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve Orhangazi İlçe Başkanı Mustafa Kaya ile STK ve parti temsilcileri de katıldı.

YAKLAŞIK 55 SEBZE VE MEYVE

Gedelek turşularının tanıtımı amacıyla düzenlenen  ve iki gün sürecek festival kapsamında lahanadan, salatalığa, yumurtadan ıspanağa kadar yaklaşık 55 çeşit turşu alıcıların beğenisine sunulacak.

Yaklaşık 50 tursu firmasını faaliyet gösterdiği Gedelek’te yıllık ortalama 50  bin ton tursu üretilmekte, ve yaklaşık 7 milyon dolar ihracat olmak üzere 110 milyon TL ciro elde edilmektedir. 

Kaymakamlık, Orhangazi Belediyesi, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, Gedelek Mahallesi Muhtarlığı, Gedelek Köyü Kalkınma Kooperatifi işbirliği ile düzenlenen festival bu akşam Aydilge Konseri ile sona erecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X