Fetih coşkusu

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri dün törenlerle başladı.

Fetih coşkusu

SEYİT GÜNDOĞAN

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Osman Gazi’yi Anma ve Fetih Şenlikleri başladı. Kutlamalar kapsamında ilk olarak Pınarbaşı Parkı’nda Yörük Türkmen Buluşması Çadır Ziyareti gerçekleştirildi. 

Ardından Tophane Meydanı’ndaki açılış töreninde Almanya, Filistin, Makedonya ve Bosna Hersek’ten temsilcileri, Türkiye’nin dört bir yanındaki Yörük Türkmen dernekleri hazır bulundu.  Türkiye Yörük Türkmen Beylerbeyi Niyazi Çapa, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a kurtuluş ve dirilişin simgesi olan kalpak hediye ederek, keyfiye bağladı. 

Törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın fethinin 689’uncu yıl yıldönümünü coşkuyla kutladıklarını belirterek, “Bu şenlikleri, halkın da içerisinde olduğu bir etkinlik olarak başlattık. Gördük ki her yıl şenliklere olan katılımda ciddi artış oldu. Aynı şekilde bizde her yıl şenliklerdeki düzenlenen etkinlikleri daha da zenginleştirdik. Bu yıl Yörük-Türmen buluşmalarını da şenliklere dahil ettik” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Bursa Orhangazi’nin fethettiği günden bu yana Türk-İslam şehri olduğuna dikkat çekerek, “Burada o günden bu yana bizim kültürümüz yaşıyor.  Biz şanlı bir tarihimizin yolundan gidiyoruz ve onları unutturmuyoruz. Bu etkinliklerle de bu kültürümüzü yaşatmaya devam ediyoruz” dedi.  

Açılış töreninin ardından Salktanat Kapı’dan başlayan yürüyüş vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Mehter takımının şarkıları eşliğinde Saltanat Kapı’dan başlayarak Atatürk Caddesi’ni ve İnönü Caddesi’ni takip ederek, Cumhuriyet Caddesi’nden Şehreküstü Meydanı’na kadar devam eden yürüyüş vatandaşlardan büyük alkış aldı. Yürüyüşte bu yıl ilk kez faytonlar ve kadın atçılar da yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X