Fetih Şenlikleri için hazırlıklara başlandı

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek olan Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri için geri sayım başladı. Şenlikler her yıl olduğu gibi bu yılda Bursalılara bayram havası yaşatacak.

Fetih Şenlikleri için hazırlıklara başlandı

Bu yıl 10-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’nin hazırlık toplantısı, Osmangazi Belediyesi Soğanlı Kültür Merkezi’nde yapıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Osmangazi Kaymakamı Dr. Necdet Türker, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Öğretim Üyesi Yusuf Oğuzoğlu, belediye başkan yardımcıları, belediye bünyesindeki müdürler ve şenliklere destek veren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’nin Bursalılar tarafından çok büyük kabul gördüğünü belirten Başkan Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz fetih şenliklerimizin bu yıl 11’incisini düzenleyeceğiz. Şenliklerin etkisi, Bursa dışına taşarak büyük bir festival haline dönüştü. Bu yılda her yıl olduğu gibi, şenlikler süresince fetih yürüyüşü, köy düğünü, tarihi kent koşusu, sempozyumlar ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Osmanlı’nın kurulduğu yerde, 689 yıldır hiç bitmeyen coşku ve heyecana, 7’den 77’ye tüm Bursalıların katılımını bekliyoruz” dedi.

Bursa’nın fethinin 688’inci yıl dönümünde birbirinden güzel ve özel etkinlikler ile gerçekleşecek olan şenlikler, 10 Nisan Cuma günü başlayacak. 10-26 Nisan tarihleri arasında devam edecek şenlikler, yaklaşık 1 ay süresince Bursalıları tarihi bir yolculuğa çıkartacak. Bu yıl da dolu dolu geçecek olan şenliklerde asırlardır devam eden köy kınası ve köy düğünü geleneği günümüzde yaşatılacak.

Çağlayan Mahallesi’nden kız alınıp Nilüfer Mahallesi’nde düğün yapılacak köy düğünü için hazırlıklar şimdiden başladı. Ayrıca uluslararası bir statüye kavuşan tarihi kent koşusu, Bursa’nın adını dünyaya duyuracak büyük bir organizasyon haline gelirken, bu yılki koşunun her zamankinden çok daha fazla bir rekabete sahne olması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X