FETÖ 70 bin polisi fişlemiş

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Emniyet Teşkilatı’nı kendilerine yakınlık düzeyine göre sınıflandırdıkları ortaya çıktı ve bazı polislerin mezhepleri ve aile yaşantısına kadar fişlendiği belirlendi. Bu bilgiler, FETÖ’nün emniyet imamı olduğu iddiasıyla gözalt

FETÖ 70 bin polisi fişlemiş

‘Mahrem İmam Operasyonu’ Fetullahçı Terör Örgütü’nün Emniyet Teşkilatı’nı nasıl sınıflandırdırdığını da ortaya çıkardı. Bilgiler gözaltına alınan emniyet imamından çıkan hafıza kartından çıktı. 

FETÖ’nün Emniyet Teşkilatı’ndaki yaklaşık 70 bin polisi kendilerine yakınlık düzeyine göre kırmızı, sarı ve mavi renkte sınıflandırdığı anlaşıldı. 

Verilere göre 9 bin 500 polis kırmızı, 20 bin polis sarı, 30 bin polis ise mavi listede. Kırmızı listede yeralan yani FETÖ’ye en yakın olarak sınıflandırılan personel de bu verilerin ardından açığa alındı. Listedeki bazı polislerin ise “tasnif dışı” tutulduğu öğrenildi.

Listelerde FETÖ’cü polisler T.C. kimlik numaralarına göre değil Mernis’te yer alan adres bilgilerine göre tasnif edildi. 

Alevi polislerin de “ehlibeyt” ve “ehlidünya” olarak fişlendiği anlaşıldı. FETÖ ile hiçbir bağı olmayan yaklaşık 180 bin polisle ilgili fişleme yapıldığı da belirlendi . 

Bu polislerin eşleri, çocukları ve özel hayatlarına dair bilgilere yer verildi. Bazı isimlerin yanına da “ayrıldı”, “kazanılabilir”, “kaybedildi” ve “ihanet etti” notları düşüldüğü görüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X