FETÖ arşivinden Fuat Avni çıktı

FETÖ’nün “Türkiye imamlığına” vekalet eden kişiden ele geçirilen mikro kartın içindeki 2 terabaytlık arşivin şu ana kadar incelenen yüzde 7’lik kısmından çarpıcı bilgiler çıkmaya devam ediyor.

FETÖ arşivinden Fuat Avni çıktı

Örgütün iç yazışmaları, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e sunulan raporlarda sosyal medya hesapları üzerinden yürütülen psikolojik harekât sürecine ait bilgiler ve gündem yaratılması gereken konular üzerine tartışmalar da bulundu. Emniyet üzerinden tweet’ler atan ‘Yıldız Kulis’ adlı Twitter hesabının hangi polislere ait olduğu bilgisine ulaşıldı. 

Mikro kart içinde sosyal medyada “FETÖ’nün propoganda silahı” olarak kullanılan “Fuat Avni” ile ilgili bilgiler de bulundu. Bu hesabın örgüt içindeki 8-10 kişi tarafından aktif edildiği belirtilirken hesabı kullanan kişilerden birinin de Tuncay Opçin olduğu değerlendirildi. Raporda, Balyoz kumpası soruşturmasında sanık olan ve ABD’ye kaçan Tuncay Opçin’in kendi hesabı ile aynı anda attığı bir tweet ile kendi kendini deşifre ettiği vurgulandı.

Kapatılan Zaman’ın muhabirine tahliye

“Fetullahçı Terör Örgütü üyeliği” suçlamasıyla tutuklanan Zaman gazetesi muhabiri Ayşenur Parıldak, dün adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Parıldak, Twitter’daki mesajları kendisinin yazmadığını, Bylock kullanıcısı olmadığını savundu.

Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan Parıldak’ın yargılanmasına Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Parıldak, savunmasında, örgüt mensuplarının haberleştiği ByLock programını kullandığı iddiasını reddetti. Dosyadaki telefon ve IMEI numarasının kendisine ait olmadığını belirten Parıldak, emniyetten gelen rapordaki IMEI numarasının 15 haneli olması gerekirken 14 haneli olduğunu ifade ederek, “ByLock kullanıcısı değilim. Dosyadaki telefon numarası ve bu numaraya ait olduğu öne sürülen IMEI benim değil. Dosyadaki evraklar da ekran görüntüsünden ibaret. Tweetler ise bana ait değil. Bu mesajları ben atmadım. Bunlar sahte mesajlar. 9 aydır bu yüzden tutukluyum” diye konuştu.

Savcı, kapatılan Zaman gazetesinin eski muhabiri Parıldak’ın tutukluluk halinin devamını isterken, hakim ise sanığı yurt dışına çıkış yasağıyla birlikte tahliye etti. Sanığın Twitter hesabının incelenmesi ve HTS kayıtları için müzekkere yazan mahkeme duruşmayı erteledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X