FETÖ, Danimarkalı firmanın yatırımını durduramadı

Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ENSİA) Başkanı Hüseyin Vatansever, Danimarkalı rüzgar türbini kanadı üreticisi LM Wind Power’ın, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’da İzmir’de başladığı yatırımı yeni görüşmelerde referans gösterdiklerini söy

FETÖ, Danimarkalı firmanın yatırımını durduramadı

Vatansever yaptığı açıklamada, ”Almanya’nın en büyük rüzgar türbini üreticisi Enercon, Ege Serbest Bölgesinde yatırım yaptı.

Yine dünyanın en büyük kanat üreticisi konumundaki ABD’li TPI Kompozit de Menemen’deki İzmir Serbest Bölgesine tesis kurdu. Son olarak Danimarkalı LM Wind Power şirketi de Bergama OSB’de yatırıma başladı” dedi. Bu yatırımlarda, rüzgar türbini komponentleri için 5. bölge teşvikleri uygulanmasının etkili olduğuna işaret eden Vatansever, Avrupa’daki diğer türbin üreticileriyle görüşmelere devam ettiklerini hatırlattı.

KARA GÜN DOSTLARI

Yenilenebilir enerjide yabancı yatırımcının Türkiye’nin potansiyeline güvendiğini anlatan Vatansever, şöyle devam etti: ”Danimarkalı LM Wind Power ile 13 Temmuz’da sözleşme imzaladık, 2 gün sonra tören yaptık. Akşamına darbe girişimi oldu. Darbe girişiminden sonra cesaret edip arayamadık. 18 Temmuz’da peşinatı yatıracaklardı, endişelendik ama bize hiçbir şey sormadan parayı yatırdılar ve yatırımlarına süratle devam ettiler. Daha sonra, ‘Bu, sizin için risk değil miydi’ diye sorduğum firmanın başkan yardımcısı, ‘Türkiye’nin uygar dünyadan kopmayacağına, Türk insanının üretkenliğine ve çalışkanlığına inanan bir şirketin yöneticisiyim’ yanıtını verdi. Çok etkilendim. Onlar o gün bizim kara gün dostumuz oldu. Bu hikaye bizim için referans oldu. Danimarkalı ve Alman firmalarıyla görüşmelerimiz sürüyor. Türkiye ile ilgili sorulara da bu anlaşmayı ve yatırımı gösteriyoruz. LM Wind Power’ın darbe girişimine karşı gösterdiği tavır örnek oldu.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X