‘FETÖ ile uluslararası mücadele edilmesi gerekiyor’

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, FETÖ’nün sadece Türkiye için değil, diğer ülkeler içinde tehdit oluşturduğunu belirterek, bu örgütle uluslararası alanda mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı

‘FETÖ ile uluslararası mücadele edilmesi gerekiyor’

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) sadece Türkiye için değil, diğer ülkeler içinde tehdit oluşturduğunu belirterek, bu örgütle uluslararası alanda mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tüfenkci, Güney Afrika Büyükelçisi Pule I. Malefane’i kabul etti.

 

Güney Afrika’nın Türkiye açısından önemli bir ülke olduğunu belirten Tüfenkci, iki ülke arasındaki ticaret hacminin geçen yıl 1,4 milyar dolar olduğunu anımsattı. Tüfenkci, Güney Afrika ile ilişkilerin daha ileriye taşınması yönünde Bakanlık olarak her türlü iş birliğine açık olduklarını ifade etti.

 

FETÖ’nün15 Temmuz’daki darbe girişimine değinen Tüfenkci, sapkın dini inançlarını halka silah zoruyla “enjekte” etmeye çalışan bu yapının devleti hedef aldığını kaydetti.

 

Tüfenkci, FETÖ’nün küresel okullar, iş dernekleri ve kültürel örgütler şebekesi olarak faaliyet gösterdiğine işaret ederek, “Bu örgüt, faaliyetlerini finanse etmek ve hain uluslararası şebekesini sürdürebilmek için çeşitli ülkelerde bir yolsuzluk ağına sahiptir. Bu yapının masum ve legal faaliyetleri ardında müthiş bir illegal yapı faaliyet göstermektedir. Bu grup sadece Türkiye için değil, karanlık faaliyetlerini yürüttükleri diğer ülkeler için de tehdit oluşturmaktadır. Bunlarla uluslararası alanda mücadele etmek gereklidir.” ifadesini kullandı.

 

Bakan Tüfenkci, darbe girişiminin tüm sorumlularının yargı önünde hesap vereceğine dikkati çekerek, teröre ve terörizme karşı tüm dünyadan ortak ve net bir tavır beklediklerini vurguladı.

 

Büyükelçi Malefane de demokratik yollarla seçilmiş hükümete karşı sebebi ne olursa olsun, her türlü faaliyet ve girişime karşı olduklarını belirtti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin daha da artırılabileceğine işaret eden Malefane, Güney Afrika’ya yatırım yapmak isteyenlerin, siyasi olaylardan dolayı hiçbir zarara uğramayacağını, yatırımların garanti altına alındığını ifade etti.

 

Malefane, FETÖ’nün Güney Afrika’da yürüttüğü eğitim faaliyetlerinin, hükümetle müştereken yürütülen faaliyetler olmadığını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X