FETÖ okuluna ‘milli’ rakip

Türkiye’nin yurtdışındaki FETÖ okullarına karşı başlattığı eğitim seferberliği, ABD’de ilk meyvesini verdi. Ülkenin ilk milli Türk okulu Maarif Miraj Akademi, yeni dönemde eğitime hazır.

FETÖ okuluna ‘milli’ rakip

Darbe girişiminin mimarı olan Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) yurtdışındaki eğitim yatırımlarına karşı Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen eğitim yatırımları, olumlu sonuç veriyor. Türkiye Maarif Vakfı’nın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk okulu Maarif Miraj Akademi, New Jersey eyaletinin Clifton şehrindeki eğitim-öğretim binasında tanıtıldı. Okula özellikle ABD’de yaşayan Türklerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

GÜVENLİ OKULDA EĞİTİM…

Tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Daimi Üyesi Prof. Dr. Aşkın Asan, yeni eğitim-öğretim döneminde pilot uygulama olarak hizmete girecek okul hakkında katılımcılara sunum yaptı. Okulun Amerika’da çok önemli misyon üstlendiğini belirten Asan, “Biz buraya gelmeden önce bir ihtiyaç analizi yaptık, hem kendi vatandaşlarımız hem de Müslüman topluluğun beklentileri ve ihtiyaçlarıyla ilgili. Okul ihtiyacı çok önde çıktı. Hemen kollarımızı sıvadık ve en doğru adımı atmaya çalıştık. Bundan sonra çocuklarını güvenli bir okulda okutmak isteyen özellikle Türk vatandaşlarımız çocuklarını gelip bize emanet edecekler” dedi.

İLK VE ORTA ÖĞRETİM…

Anaokulu, ilk ve orta öğretim kademelerinde eğitim-öğretim hizmeti sunacak okulun Miraj Akademi ile yapılan birliktelik sonucu ortaya çıktığını ve bir yıllık pilot çalışma döneminde olduğunu ifade eden Asan, 250 öğrenci kapasiteli okulun gelecek yıl daha geniş bir binaya taşınarak eğitim hayatına devam edeceğini kaydetti. Asan, Maarif Vakfı’nın ABD’deki çalışmalarını daha da çeşitlendireceğini, bundan sonraki hedeflerinin yurtlar açmak olduğunu vurguladı.

ABD’NİN İLK MİLLİ TÜRK OKULU…

Maarif Miraj Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Orta ise, İslami ve pozitif ilimlerde eğitim verecek okulun Türk-Amerikan toplumundaki bir eksikliği gidermeyi amaçladığını dile getirdi. Orta, şöyle konuştu: “Çok güzel kahvehanelerimiz ve lokantalarımız var ama nedense bir okulumuz yok. Bu konuda maalesef çok geri kalmışız. Bu akşam burada gördüğünüz okul Amerika’da açılacak gerçek anlamıyla ilk milli Türk okulu. Miraj Akademi ile hareket ederek bir pilot uygulama yapacağız. Aynı zamanda altyapımızı da oluşturacağız. Okulumuzun öğretmenleri çok kaliteli. Okulumuzdaki öğrencilerimizle birebir ilgileneceğiz.”

FETÖ okulunun lisansı yenilenmedi

Gürcistan Eğitim Bakanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü ile (FETÖ) bağlantılı olduğu gerekçesiyle Özel Demirel Koleji’nin lisansı yenilemedi.

AA muhabirinin Gürcistan Eğitim Bakanlığı’na bağlı Eğitim Kalite Geliştirme Merkezi yetkilisinden aldığı bilgiye göre, önceki gün, bakanlığa bağlı Genel  Eğitim Kurumu Yetkilendirme Kurulu, söz konusu okulun lisansını yenilememe kararı aldı. Kolej, 5 yıllık lisans süresi dolduğu gerekçesiyle yenileme işlemleri için ilgili kurumlara başvurmuştu. Kurul, yaptığı incelemeler neticesinde, standartları ülke eğitim sistemiyle uyumlu olmaması, personel alımı ve altyapı gibi konulardaki eksikliklerden dolayı bu kararı aldı. 

Yetkililer, ilgili kararın, 10 iş günü içerisinde yayınlanarak yürürlüğe gireceğini açıkladı. Kararın yürürlüğe girmesinin ardından, okulun faaliyeti durdurulacak. Okulun kararla ilgili temyize de gidebileceği bildirildi. 

FETÖ bağlantılı olan Tiflis’teki Nikoloz Tsereteli Uluslararası Okulu’nun 2016-2017 eğitim-öğretim yılında lisansı sona ermiş ve Gürcistan Eğitim Kalite Geliştirme Merkezi’nin kararıyla yenilenmemişti.

Bu yılın başında da Batum’daki Şahin İlköğretim Okulu ve Lisesinin lisansı, tespit edilen eksiklikler nedeniyle bakanlıkça iptal edilmişti. Bakanlığın son kararıyla FETÖ ile bağlantılı olan ve halen hizmet veren okul sayısı 4’e düşmüş olacak. Ülkede, 1993’den bu yana eğitim veren okulların bağlı bulunduğu çatı kuruluş olan ‘Çağlar Eğitim Kurumları’ kısa süre önce ismini ‘Özel Demirel Koleji  Şirketi’ olarak değiştirmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X