FETÖ/PDY’de üst düzey yapılanmanın adresi FEM Dershanesi

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik farklı illeri de kapsayan planlı operasyonda, örgüt lideri Fetullah Gülen’in FEM Dershanesini karargah olarak kullandığı ve önemli isimlerin görevlendirmelerinin burada yapıl

FETÖ/PDY’de üst düzey yapılanmanın adresi FEM Dershanesi

Bülent CİVANOĞLU/OLAY

Bylock kullanan ve bir dönem FETÖ/PDY eğitim kurumlarında öğretmenlik yapan kriptolu üst dizey örgüt yöneticisinin itirafları doğrultusunda, verdiği bilgilere göre özellikle 1997 – 1999 yılları arasında FEM Dershanesinde üst düzey yapılanmanın ve bu yapılanmada görev alacak örgüt üyelerinin bizzat örgüt lideri Fetullah Gülen tarafından yetiştirildiği, Hakan Şükür ve Arif Erdem gibi örgüt üyesi tanınmış isimlerin burada icazet aldığı öğrenildi.

Kendisinin de örgüt tarafından 2012 yılında Bursa’daki FEM Dershanesine tayininin yapıldığını söyleyen örgüt üyesi öğretmen, örgüte üye öğretmenlerin belirli aralıklarla seviyelerinin ölçülerek kurum içerisinde örgüt adına hareket edecek konuma getirildiğini ve telefonlarına FETÖ/PDY terör örgütünün haberleşme programı olan Bylock uygulamasının yine burada yüklendiğini anlattı.

AMAÇ EĞİTİM DEĞİL, ZEKİ VE AİLESİ ZENGİN ÖĞRENCİLERİ ÖRGÜTE KAZANDIRMAK

FETÖ/PDY itirafçısının verdiği bilgilere göre, örgüt tarafından belirlenen öğretmenlerin kendi aralarında rütbelendirildiği ve halk arasında dikkat çekmemesi için serrehber, belletmen ve müdür gibi isimlendirildiği öğrenildi. Ancak bu öğretmenlerin asıl görevi eğitim vermek değil, bu eğitim kurumlarında okuyan öğrencilerin zekilik ve ailesinin zenginlik durumuna göre örgüte kazandırma ve eleman yetiştirmek olduğu ortaya çıktı.

Örgüte üye kriptolu öğretmenler tarafından örgüte üye yapılan öğrencilerin lisans eğitimleri süresince de örgüt tarafından görevlendirilen elemanlar tarafından takip edilerek kamuda kritik noktalardaki görev alanları için yetiştirildiği ve kamu kurumlarına sızan bu kişiler sayesinde örgütün kamu içinde de etkin hale getirildiği bildirildi.

EĞİTİM KURUMU DEĞİL, ŞİRKET GİBİ ÇALIŞTILAR

İtirafçı yönetici, FETÖ/PDY terör örgütüne ait eğitim kurumlarının genellikle şirket bazında faaliyet gösterdiği meydana çıktı. Yönetim kademesinde görev alanlar ise daha çok iş adamları, tanınmış simalar ve örgütün mütevelli heyetinde olan kişilerden oluştuğu ve bu kişilerin ortağı oldukları örgüte ait şirketlerden kesinlikle kar payı, maaş vb. bir kazanç elde etmedikleri, şirketin tüm kazancının yine örgüte ait diğer kurumlara bağış şeklinde aktarıldığını söyledi.

TÜRKİYE ALEYHİNE EYLEM YAPTILAR

Örgüt içinde belirli seviyeleri aşmış olan üst düzey örgüt üyeleri, örgüt lideri tarafından verilen her türlü talimatı sorgulamadan, gözünü kırpmadan yerine getirecek durumda olduğu, bu tür eğitim almış örgüt elemanlarının yurt içinde ve dışında Türkiye aleyhinde bir çok eylemde bulundukları da ortaya çıktı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X