FETÖ sanığı öğretmen, HSK personeli kadınlara ‘evlilik’ görüşmesi yaptırmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY’nin adalet teşkilatındaki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında ‘mahrem imam’ların da olduğu 71 kişi hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, sanıklardan tarih öğretmeni Gül K.’nin, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda (HSK) çalışan, sohbet verdiği, örgüt üyesi kadın memurları, evlenmeleri için yine örgüte üye erkek memurlarla evinde görüştürdüğü belirtildi.

FETÖ sanığı öğretmen, HSK personeli kadınlara ‘evlilik’ görüşmesi yaptırmış

Ankara 21’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, 71 sanık hakkında ‘silahlı terör örgütü kurma ve yönetme’ suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. İddianamede, örgütün, Adalet Bakanlığı içinde kadrolaşmak için kendi elemanlarını veya örgüte kazandırabileceklerini düşündükleri kişileri sınavdan önce ön mülakata aldığı, bu kişiler için örgüt müktesebatı ve girecekleri sınavın özelliğine göre kişisel gelişimlerini artıracak hazırlık kampları düzenlediği belirtildi. Bu kamplar sonunda örgütün ‘mahrem imam’larının, mülakata girecek kişilere, ‘mülakat adabı’ eğitimi verdikten sonra sınavı kazanmaları durumunda ilk maaşlarının yarısını örgüte vermeyi taahhüt ettirdiği aktarıldı. Adayların, mesleğe girmeden önce ve sonraki aşamalarda FETÖ’nün amaçları doğrultusunda yönlendirildiği kaydedildi.

6 BÖLGEDEN ‘ADALET YAPILANMASI’

FETÖ’nün ‘Türkiye adalet personeli ülke yapılanması’nın 6 bölgeden oluştuğu, bu bölge yapılanmalarının altında birden fazla ili kapsayan ‘dar bölge yapılanması’, onun da altında ‘il yapılanması’ bulunduğu belirtildi. ‘Dar bölge yapılanması’nın genellikle birden fazla ilden oluştuğu, şehir sorumlularının ağır ceza mahkemesi yargı alanlarına göre belirlendiği kaydedildi.

‘EVLENDİRME SORUMLUSU’

İddianamede, örgütün adalet teşkilatı içinde yürüttüğü ‘izdivaç’ faaliyetlerine ilişkin detaylar dikkat çekti. HSK içindeki evlilik faaliyetlerinin, ‘HSK kadın ve izdivaç sorumlusu’, ‘Sümeyye-Ayşe’ kod adlı Gül K. tarafından yürütüldüğü belirtildi. İddianamede, ‘Troodon’ isimli gizli tanığın, Gül K. hakkındaki “HSK’nın örgüte bağlı kadın üyelerine bakan, kod adının ‘Ayşe’ veya ‘Sümeyye’ olduğunu bildiğim kişidir. ‘Ayşe’ isminin gerçek ismi olup olmadığını bilmiyorum. Karı-koca HSK’daki kadınların genel durumlarıyla ilgilenirlerdi. Aynı zamanda evlendirme sorumlusudur” ifadelerine yer verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X