FETÖ’nün Acıpayam yapılanması davasında karar çıktı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, haklarında “silahlı terör örgütü yöneticiliği ve üyeliği” suçlarından dava açılan 34 sanıktan 26’sı, 2 yıl 1 ay ile 10 yıl 7 ay arasında hapisle cezalandırıldı

FETÖ’nün Acıpayam yapılanması davasında karar çıktı

Denizli’nin Acıpayam ilçesindeki Fetullahçı Terör  Örgütü (FETÖ) yapılanmasına ilişkin dava kapsamında yargılanan 34 sanıktan  26’sına, 2 yıl 1 ay ila 10 yıl 7 ay arasında hapis cezaları verildi. 

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesince Denizli Kongre ve Kültür  Merkezindeki salonda görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu ve tutuksuz  sanıklar ile avukatları katıldı.

İddia makamının esas hakkındaki mütalaasına karşı sanıklar savunma  yaparak beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık ve avukatların savunmalarının ardından duruşmaya  ara verdi.

Heyet, 5’i tutuklu 34 sanıktan 26’sını 2 yıl 1 ay ila 10 yıl 7 ay  arasında değişen sürelerde hapisle cezalandırdı. Sanıklardan 7’sinin beraatine,  bir firari sanığın da dosyasının ayrılmasına karar verildi.

FETÖ’nün Acıpayam ilçesindeki yapılanmasına yönelik soruşturma  kapsamında 5’si tutuklu 34 sanık hakkında “silahlı terör örgütü yöneticiliği ve  üyeliği” suçlarından 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Denizli 3.  Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X