‘FETÖ’nün okulunda din dersini papaz veriyordu’

AK Parti Bursa Milletvekili ve Türkiye’nin eski Mogadişu Büyükelçisi Cemalettin Kani Torun, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Afrika’daki çalışmalarının dini yönü bulunmadığını, Gana gibi yarıya yakını Müslüman olan bir ülkede dahi din dersini papazlara

‘FETÖ’nün okulunda din dersini papaz veriyordu’

FETÖ’nün açtığı okullar ve kurduğu ekonomik ağla siyasi bir misyonerlik faaliyeti yürüttüğünü kaydeden Torun, örgütün dini bir misyonla ya da yardım misyonuyla hareket etmediğini vurguladı.

Örgütün Afrika’daki zenginlerin, bürokratların ve siyasetçilerin çocuklarını hedef alarak kıtada siyasi etkinlik kazanmaya çalıştığını vurgulayan Torun, “Gana gibi yarıya yakını Müslüman olan bir ülkede bile din dersini papaza verdiriyorlardı. Hiçbir dini kaygıları yok” diye konuştu.

Somali hükumetinin FETÖ’nün tüm faaliyetlerini durdurduğunu hatırlatan Torun, diğer Afrika ülkelerindeki okulların Maarif Vakfı’na veya yerel makamlara devredilmesi ve örgüt üyelerinin sınır dışı edilmeleri konusunda da ciddi çalışma yapılması gerektiğine işaret etti.  Torun, Gülen’in bir Afrika ülkesine kaçmasına ihtimal vermediğini de dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X