FETÖ’nün pilotluk hayalini yıktığı öğrencinin uçuş tulumu başucunda

Işıklar Askeri Hava Lisesi’nden, FETÖ/PDY üyelerinin işkenceyi andıran eğitimleri ve baskılarıyla 3’üncü sınıfta ayrılan Bolulu 20 yaşındaki Oğuzhan Yerlikaya, en önemli idealini gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşıyor.

FETÖ’nün pilotluk hayalini yıktığı öğrencinin uçuş tulumu başucunda

Okuldaki pilot tulumu ile savaş uçaklarının fotoğraflarını odasında duvara asan Yerlikaya, “Hayatım boyunca tek bir hayalim vardı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) bir subay, bir savaş pilotu olmak istiyordum. Bunun önüne geçtiler” dedi.

Oğuzhan Yerlikaya, 2010 yılında pilotluk hayalini gerçekleştirmek için askeri lise sınavlarına girip Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi’ni kazandı. Yerlikaya, sıcak asfaltta çıplak takla atmak gibi şok mangası eğitimleri ile ağır küfür ve hakaretlere kadar giden psikolojik baskılar yüzünden 3’üncü sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldı. Şimdi beyaz eşya fabrikasında asgari ücretle çalışan Yerlikaya, üniversite sınavında tercihlerine hep Sivil Havacılık bölümlerini yazdı.

SICAK ASFALTTA ÇIPLAK TAKLA

TSK bünyesinde olmasa bile pilotluk hayalini gerçekleştirmek isteyen Yerlikaya, yaşadıklarını anlattı. Yerlikaya, “Bir gün bütün filo önünde hakaretlere uğrayıp, yerden yere vuruldum. ‘Hepiniz elmas gibi, pırlanta gibi çocuklarsınız ama bu arkadaşınız gibi kömürler var aranızda’ dedi komutan benim için. Hiçbir sebebi yoktu. Hayatım en kara günleriydi diyebilirim. Çok ağır küfürler işitiyordum. ‘Şok mangası’ denilen bir ekip vardı. Bazı arkadaşlarımız yürürken, bizler sürünüyorduk. Üstümüz çıplak şekilde sıcak asfaltta taklalar atıyorduk” dedi.

‘KAFAMI RANZAYA SIKIŞTIRIP DÖVDÜ’

Geçirdiği bir kaza sonucu kolu kırıldığı için yatak istirahatindeyken komutanın gelip cep telefonu hattını değiştirmesine kızdığını anlatan Yerlikaya, “Telefon hattımı değiştirdiğim için beni esas duruşta bekletti. Yaklaşık 45 dakika kolum kırık vaziyette esas duruşta bekledim. Sonra gelip vurmaya başladı. Her vurduğunda yere düştüm. Kafamı ranzanın arasına sıkıştırıp dövdü. Ben 15 yaşlarımda olduğum için bunu hiç kimseye anlatamadım. Yüzümde yara olmazdı, ama vücudumdaki yaralar sebebiyle kimsenin yanında üstümü değiştiremezdim. Her yerim morluklar içerisindeydi. Başka arkadaşlarımız da darp edildi. Ben vatanının evladıyım. ‘Komutanlarımı şikayet etmek bana düşmez, bir bildikleri vardır’ diyerek şikayet etmiyordum” dedi.

PİLOT TULUMU DUVARDA

Hayattaki en büyük idealini gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşayan ve okuldaki pilot tulumu ile savaş uçaklarının fotoğraflarını odasında duvara asan Yerlikaya, şöyle konuştu:

“Okuldan sonra benim hayatım karardı. 6 ay psikolojik tedavi gördüm. Hayatım boyunca tek bir hayalim vardı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bir subay, bir savaş pilotu olmak istiyordum. Bunun önüne geçtiler. Yine de vatan sağ olsun. Ben kendimi hep pilot olarak gördüm. Yatağımın ucunda da hala uçuş tulumum ve uçak posterlerini asmaya devam ediyorum. Üniversite sınavına girdim. Tercihlerim hep Sivil Havacılık bölümü. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde olmasa da Türkiye’nin şanlı bir pilotu olmak için elimden geleni yapacağım. Ben bu vatanın evladıyım. Bu vatanın evlatlarının hakları yendi. Bu vatan evlatlarının haklarının yenmesini istemiyorum artık.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X