FETÖ’ya ait 85 kutu

Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ABD’den istediği Fethullah Gülen’in iadesi olayı Washington Post gazetesince çok geniş ve ayrıntılı bir habere konu oldu.

FETÖ’ya ait 85 kutu

ABD Adalet Bakanlığı’ndaki bir ekibin halen Gülen ile ilgili kanıt içerdiği belirtilen 85 kutu belgeyi incelediğini anlatan gazete, Gülen hareketinin ABD’deki siyasi kampanyalara on binlerce dolar hibe ettiğini, Kongre üyelerinin de 289 seyahatinin sponsorluğunu yaptığını yazdı.

Gülencilerin ABD’deki faaliyetleri üzerinde duran gazete, bugün ülkenin en az 10 eyaletinde Gülen’den ilham alan 160 okulunun yanı sıra sivil toplum ve iş kuruluşlarının da bulunduğunu anlattığı haberinde örnek olarak da okulların bazılarının yüksek performans gösterdiğine, Teksas’taki Harmony okulunun Obama Yönetiminden 30 milyon dolarlık bir hibe aldığına da işaret ediliyor.

SİYASİLERİ AĞIRLIYORLAR

Haberde Cemaat’in siyasette nüfuz elde etmek için yaptığı çalışmalar üzerinde de duruldu. Haberde ‘Üyeleri, Beyaz Saray’daki yemeklere katılıyor, konferans ve törenlerde hükümet yetkilileri ağırlıyor” denildikten sonra ABD eski Başkanı Bill Clinton’un 2008 yılında bu etkinliklerden birine hitap ettiği anımsatıldı.

Washington Post, üzerinde durduğu diğer bir konuyu, Gülencilerin son yıllarda siyasi kampanyalara yaptıkları hibeler oluşturuyor. Bu hibelerden yararlananlar arasında Demokrat Parti Başkan Adayı Hillary Clinton’un adını da geçiyor.

ABD gazetesi, Gülen hareketeyle bağları olan bir düzineden fazla kuruluşun 2007 yılından bu yana Kongre üyelerinin 289’dan fazla seyahatının sponsorluğunu yaptıklarını anlatırken de bu seyahatlerin yarısına yakın bir bölümünün Türkiye’ye yapıldığına dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X