Fevzi Kavuk yaşamını yitirdi

Bursa sol siyasetinin önemli isimlerinden Müşküleli Fevzi Kavuk, yaşamını yitirdi. Kavuk’un cenazesi, bugün Müşküle Köyü’nde, öğle namazına müteakip kaldırılacak.

Fevzi Kavuk yaşamını yitirdi

Kavuk, 1931 yılında Müşküle’de doğdu. Nâzım Hikmet’le birlikte Bursa Cezaevi’nde yatan edebiyatçı İsmail Başaran ile aynı köyden olup, o dönemde köyün öğretmenliğine atanan Seyfi Alp’le birlikte yakınlık kurdu ve ufku genişledi. Gazete ve kitap okumaya, ülke ve dünya sorunlarıyla ilgilenmeye başlayarak kendini yetiştirdi. Köyünün gençlerini çevresinde topladı ve “Dostluk Spor Kulübü” nü kurdu. Gençlerin çeşitli kültür etkinliklerine katılmalarını sağladı. 27 Mayıs 1960 müdahalesinin ardından yönetim tarafından Müşküle Köyü Muhtarlığı’na atandı. Bu tarihten sonra 12 Eylül 1980’e değin yapılan bütün seçimleri kazanarak muhtarlığını sürdürdü. Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) kaydoldu. 1965 ve 1969 milletvekili genel seçimlerinde bu partiden aday oldu, ancak kazanamadı. Partisinin genel yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X