Fidanlar toprakla buluştu

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye amacıyla ‘Fidan Dikim Etkinliği’ gerçekleştirildi.

Fidanlar toprakla buluştu

Etkinliğin Bursa bölümünde 370 bin fidanın ilk bölümü, Gündoğdu Köyü’nde öğrencilerin de katıldığı bir etkinlikte dikildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telekonferans ile katıldığı Bursa ve Türkiye genelinde gerçekleştirilen etkinlikte ilk ve ortaokul öğrenciler büyük bir heyecanla fidanları toprakla buluşturdu.

“AĞACI SEV ORMANI KORU”

Fidan dikim törenin konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “eğitim alarak yetişmiş bireyler ve yaşanılabilir çevre amacının birarada olduğu bir etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek, “Sizler yaptıklarınızla, gayretinizle dünyaya bakışınızla, geleceği şekillendireceksiniz. Çevreye kazandırdığımız ağaçlar da bu ülkenin gelecekte daha yaşanılabilir olmasını sağlayacak.

İlkokul öğretmenim ‘Ağaçların her biri bir askerdir’ derdi. Bizler de bugün burada Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde toprağımızı koruyacak bir ordu yetiştireceğiz” diye konuştu.  

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, amaçlarının yeşili ve ağacı çoğaltmak, orman sevgisini aşılamak olduğunu vurgularken, “Sevgili çocuklarımıza ağaç ve orman konusunda bilinç oluşturmayı ve onları koruma duyarlılığını geliştirmeliyiz” dedi. Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın ise, “Orman yetiştirmek kutsal bir görevdir. Genç nesillerin bu konuda bilgilenmesi ve sahiplenmesi ülkemiz için çok önemli” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X