Fidye parasıyla canlı bomba

İstanbul’da yaşayan Afgan trafik polisi, 16 yaşındaki Afgan çocuğu 200 bin dolar fidye karşılığında kaçırdı. İşkence evinden operasyonla kurtarılan çocuk, “Parayı canlı bomba için kullanacaklarını söylediler” dedi.

Fidye parasıyla canlı bomba

Afganistan’da yaşayan 16 yaşındaki Zübeyr B., ülkesinde çıkan savaştan kaçarak İstanbul’a teyzesinin yanına yerleşti. Afganistan’da trafik polisi olan baba İbrahim B. de oğlunu, ülkesinde kendisi gibi trafik polisliği yapan Afgan arkadaşı Muhammed S.’ye emanet etti. Muhammed S. ise Zübeyr B.’yle “İngiltere kimliği çıkardığını” söyleyerek buluştu. Bu buluşma sırasında kaçırılan Zübeyr B., Esenyurt’ta lüks bir eve konuldu. Aileyle temasa geçen şahıslar, 200 bin dolar fidye isteyerek, ödenmemesi halinde Zübeyr B.’nin tereddütsüz öldürüleceğini belirtti. 

Zübeyr B’nin kaçırıldığını öğrenen babası ise Afganistan’dan Türkiye’ye gelemeyince Almanya’da yaşayan amcası Muhammed Hanif B. İstanbul’a ulaştı. Polise başvuran amca sayesinde Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği Müzekare Timleri çalışma başlattı. Kamera görüntülerinden yola çıkılarak Esenyurt’ta bir ev belirlenince eve operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında Zübeyr B.’nin ayaklarında elektrik kablolarının bağlı olduğu görüldü. Çocuk kurtarılırken, Muhammed S. ve kaçırma olayında yardımcı olan İ.S. gözaltına alındı. 2 gün evde işkence edilerek tutulan Zübeyr B. ise amcasına teslim edildi. Polis tarafından kurtarılan Zübeyr B., “Bana elektrikle işkence ettiler. Darp ettiler dövdüler. ‘Bu parayı canlı bomba için kullanacağız’ diyorlardı” ifadesini kullandı. Zanlılar adliyeye sevk edilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X