Fidyekızık Meydanı’na modern düzenleme

Bursa’nın 7 ‘Kızık’ yerleşim yerinden biri olan Fidyekızık’ın Meydanı, Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı düzenleme çalışmalarıyla sil baştan yenileniyor.

Fidyekızık Meydanı’na modern düzenleme

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın tüm bölgeleriyle birlikte daha yaşanabilir hal alması için sürdürdüğü faaliyetler, Yıldırım’da da yoğunluğunu artırıyor. İlçede yapılan hemen her projeye tüm imkanlarıyla destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Fidyekızık Meydanı’nın yenilenmesi çalışmalarına da startı verdi. 

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve AK Parti İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı’yla birlikte Fidyekızık Mahallesi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, uzun yıllar beklenen bir yatırımın daha Büyükşehir’le birlikte hayata geçeceğini vurguladı. 

İçerisinde yıpranmış köy kahvehanelerinin bulunduğu meydanı sil baştan yenileme çalışmalarının başladığını belirten Başkan Altepe, “Yaklaşık 1.5 dönümlük alanda çalışma yürütüyoruz. Yerin altındaki otoparkı, yeni kahvehaneleri, cami çevresiyle birlikte Yıldırım’a, bölgeye değer katacak” dedi.

Meydanın en kısa sürede düzenlenerek hizmete alınacağı müjdesini veren Başkan Altepe, “Tamamlandığında, uzun yılların beklentisi güzel bir yatırım daha kendisini bulacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. 

SOSYAL HAYAT GÜÇLENECEK

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise, Yıldırımlıların hayat standardını yükseltecek hizmetlerin her geçen gün Büyükşehir’le birlikte hayata geçtiğini vurguladı. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından Fidyekızık’a kazandırılacak meydanın mahallenin ticaret ve sosyal hayatını güçlendirecek nitelikte olduğunu kaydeden Edebali, “Kadim medeniyetimizde de mahalle kültürü vardı. Şimdi biz o mahalle fonksiyonunu Büyükşehir’le birlikte ticari mekanlarla, sosyo-kültürel alanlarla zenginleştiriyoruz. Başlatılan çalışma 7 ‘Kızık’ mahallemizden biri olan Fidyekızık’a büyük değer katacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X