Fidyekızık’ta yaralar sarılıyor

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, sel felaketi yaşanan Fidyekızık’ta incelemelerde bulundu.

Fidyekızık’ta yaralar sarılıyor

Fidyekızık’ta sel ve toprak kayması sonucu evlerini su basan vatandaşları yalnız bırakmayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Vali Münir Karaloğlu ile birlikte bölgede incelemelerde bulunarak vatandaşların sıkıntısını dinledi.

Yaşanan afet sonrasında yaraları sarmaya devam ettiklerini aktaran Başkan Edebali, “Büyük bir afet yaşadık. Ciddi oranda maddi hasar meydana gelirken, tek tesellimiz can kaybının olmaması. Ekiplerimiz bölgede çalışıyor. Yaşanan bu üzücü olayın tekrarlanmaması için de her türlü tedbiri alıyoruz. Vatandaşlarımızın mağduriyetini en kısa sürede tamamen gidereceğiz” dedi.

​ Fidyekızık’taki selin saniye saniye görüntüleri 

MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK

Bölgede incelemelerde bulunan Vali Münir Karaloğlu ise, yaşanan felaketten herkesin ders çıkarması gerektiğini söyledi. Sel felaketinden en çok zarar gören Fidyekızık İlkokulu’nun o gün tatil olmasının çok büyük bir şans olduğunu dile getiren Vali Karaloğlu, “O gün çocuklarımız okul bahçesindeyken olsa Allah korusun telafisi mümkün olmayan neticelerle karşı karşıya kalırdık. Zarar gören okulumuz onarılarak en kısa sürede eğitime hazır hale getirilecek” diye konuştu.

Vatandaşları dinleyen Vali Karaloğlu ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Fidyekızık’ta yaşanan afet sonrasında mağduriyet yaşayan bölge halkına yemek dağıttı. Evleri oturulmayacak hale gelen vatandaşlar için Yeşil Yıldırım Oteli’nin (Eski Hasta Yakınları Oteli) kapılarını açtıklarını hatırlatan Edebali, “Temizlik çalışmalarının ardından hasar tespit çalışmalarına başladık. Yaşanan afetin yaralarını hep birlikte saracağız” diye konuştu.

 ‘Fidyekızık’ta dere taştı!‘ haberini okumak için tıklayın 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X