Fikri Işık: ‘Bir kalkışma ihtimali görmüyorum’

Milli Savuna Bakanı Fikri Işık, ikinci darbe iddialarına ilişkin, “Bir kalkışma ihtimali görmüyorum, bireysel girişimler her zaman ihtimal dahilinde olabilir.” dedi.

Fikri Işık: ‘Bir kalkışma ihtimali görmüyorum’

Milli Savuna Bakanı Fikri Işık, ikinci darbe iddialarına ilişkin,”Bir kalkışma ihtimali görmüyorum, bireysel girişimler her zaman ihtimal dahilinde olabilir.” dedi.

 

Işık, TBMM’nin 26. Dönem 2. Yasama Yılı açılış resepsiyonunda, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Rakka konusunda ABD ile görüş ayrılığı içinde olduklarını dile getiren Işık, Türkiye’nin sorunun PKK ve PYD unsurlarıyla değil, bölge halkıyla çözülmesinden yana olduğunu ifade etti. Rakka’da yaşamayan PYD ve PKK unsurları bölgeye taşındığında, bölge DAEŞ’ten temizlendikten sonra büyük bir kavganın fitilinin ateşleneceğine dikkati çeken Işık, “Bu bölgenin insanıyla bu operasyonu yaparsanız hem DEAŞ’ı temizlemiş oluruz. O zaman Türkiye olarak biz de belli katkıları veririz, onun sınırını askerler konuşurlar ama bu temizlik yapıldıktan sonra DEAŞ ile ilgili orada huzur ve sükunet sağlanır. Yoksa bunu PYD, PKK, YPG unsuruyla yapmaya kalktıktan sonra orada siz bir sorunu çözmüş olmazsınız, bir sorunu çözerken daha büyük bir sorunu çok daha karmaşık sorunu tetiklemiş olursunuz.” diye konuştu.

 

İncirlik Üssü’nün kullanılması

 

Bir gazetecinin, “Bu konuda ısrar ederlerse İncirlik Üssü’nün kullanılmasında bir sınırlama getirilir mi?” sorusuna ise Bakan Işık, İncirlik’in şu anda DAEŞ’e karşı koalisyon güçlerinin kullanımına açık olduğunu belirtti. İncirlik Üssü’nün kullanımının belli kriterler çerçevesinde gerçekleştiğine dikkati çeken Işık, “Çizdiğimiz çerçeveden dışına çıkılırsa İncirlik’in kullanımına kısıtlama getirilebilir. Yapılan anlaşmanın dışına çıkılmadığı sürece İncirlik’in kullanılmasına kısıtlama getirilmesi Türkiye gibi bir ülkenin bu noktadaki güvenilirliğini zedeler.” değerlendirmesinde bulundu.

 

“DEAŞ ile mücadelede koalisyonun bir parçasıyız”

 

Rakka ve Musul operasyonlarına ilişkin Türkiye’nin ilkesinin başından itibaren belli olduğunu anlatan Işık, şu değerlendirmede bulundu:

 

“Bütün Suriye ve Irak’ta yapacağınız mücadele DEAŞ ile mücadelede biz koalisyonun bir parçasıyız ve elimizden gelen tüm desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Çünkü DEAŞ, ABD’den daha fazla Türkiye’ye tehdit. “

 

“Bu sadece Türkiye’nin veya bölgenin güvenliği meselesi olmaktan çıktı”

 

Avrupa göç arttıkça Avrupa’da radikal unsurların güçlendiğini belirten Işık, şöyle devam etti:

“Bu sadece Türkiye’nin veya bölgenin güvenliği meselesi olmaktan çıktı. Avrupa’nın demokratik değerlerinin tehdit altına girmesi gibi bir sonuca doğru gidiyor. Burada artık daha fazla gecikmeden bu güvenli bölgenin oluşması ve insanların kendi toprakları içerisinde huzur içinde yaşamasının sağlanması lazım. Türkiye bunu savunuyor ve bunu savunmaya devam edeceğiz.”

 

“Bir kalkışma ihtimali görmüyorum”

 

Bir gazetecinin, ikinci bir darbe girişimi iddialarını sorması üzerine Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Bir kalkışma ihtimali görmüyorum, bireysel girişimler her zaman ihtimal dahilinde olabilir.” dedi. Gazetecinin “Bireysel derken suikasttı mı kastediyorsunuz?” sorusuna ise Işık, “Bir iki kişinin, birkaç kişinin; bu tip şeyler her zaman ihtimal dahilindedir ama bir ikinci darbe teşebbüsü ihtimalini ben görmüyorum.” karşılığını verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X