Filipinler’de DEAŞ savaşı

Filipinler’de DEAŞ bağlantılı militanların ele geçirdiği Mindanao adasına çıkarma yapan ordu birlikleri Marawi kentinde operasyonlar devam ediyor.

Filipinler’de DEAŞ savaşı

Ağır silahlarla militanlara yönelik başlatılan operasyona helikopterler de destek veriyor. Çeşitli binalarda konuşlanan militanların güvenlik güçleriyle çatıştığını açıklayan ülkenin genelkurmay başkanı şu ana kadar 13 militanın öldürüldüğünü aktardı. Çatışmalar sürerken bölgeden kaçan binlerce sivil de güvenli yerlere akın ediyor. Kaçan siviller Marawi kentindeki bir askeri kışlaya yerleştirildi. 

Marawi şehrinde her şey, 24 Mayıs DEAŞ’la bağlantılı Ebu Seyyaf Örgütü’nün bir kiliseyi basmasıyla başladı. Kilisede bir rahip ve 10 kişi rehine alındı. Başına 5 milyon dolar ödül konmuş olan Ebu Seyyaf, ABD’nin terör listesinde en çok arananlar arasında yer alıyor. 200 bin kişilik Marawi şehrinde nüfusun çoğunluğu Müslüman. Filipinler ise Asya’da en büyük Katolik nüfusa sahip ülke olarak biliniyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X