Filistin’den davet var

”Türkiye bizim kardeş ülkemiz” diyen Filistin Tarım Bakanı Sultan, iki ülkenin kültürel bağlarını ticari ilişkilere de yansıtması gerektiğini söyledi.

Filistin’den davet var

Filistin Tarım Bakanı Profesör Sufian Sultan, ”Bursa iş dünyasını ülkemize davet ediyoruz” dedi.

Tarım Fuarı için Bursa’ya Sufian Sultan ve beraberindeki heyet, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti. Burada heyeti kabul eden Oda Başkan Vekili İsmail Kuş, Bursa’nın Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden birisi olduğunu vurguladı. Kuş, Filistin ile Bursa arasındaki ekonomik işbirliğinin zayıf olduğuna işaret ederek, ”Çok sayıda yabancı sermayeli şirketin faaliyet gösterdiği Bursa’da Filistin sermayeli firma sayısının sadece bir adet” dedi.

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Filistin’in, kendileri için önemli bir ülke olduğunun altını çizen Kuş, şunrları kaydetti: ”Tarihe dayanan kültürel bağlarımız var. Bu bağlarımızı ticari ilişkilere de mutlaka yansıtmalıyız. Tarım Fuarı kapsamında BTSO’nun davetlisi olarak Filistin’den yaklaşık 30 firmayı Bursa’da ağırlayacağız. Filistinli firmalar ile Bursa iş dünyası temsilcileri ortak masada toplanarak, işbirliği imkanlarını konuşma imkanı yakalayacak. Bursa olarak Filistin ile olan ekonomik ilişkilerimizin daha üst noktalara yükselmesi için her türlü desteği vermeye hazırız.”

TÜRKİYE HEP YANIMIZDA OLDU

Bakan Sufian Sultan, Ortadoğu ülkeleri arasında sözü geçen bir ülke olan Türkiye’nin her zaman Filistin’in yanında olduğunu belirtti. Filistin halkının bu hayranlığı taşıdığını anlatan Sultan, “Türkiye’nin dünya ekonomisinde güçlü olması, Filistin’in de güçlü olmasını sağlıyor. Türkiye, bizim kardeş ülkemiz. İki ülke arasındaki bu dostluk bağının sonsuza kadar sürmesini istiyoruz. Bu kültürel bağlarımızı ticari ilişkilerde de göstermek istiyoruz. Filistinliler olarak Bursa iş dünyasını ülkemize davet ediyoruz. İki ülke iş adamlarını Filistin’de buluşturabiliriz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X