Filizlenmiş sarımsağı yemeklerde kullanmak riskli mi?

Kilerde uzun süre bekleyen sarımsaklar filizlenir ve birçok kişi tarafından kullanılmaz düşüncesiyle çöpü boylar. Peki bu yaptığınız gerçekten doğru mu?

Filizlenmiş sarımsağı yemeklerde kullanmak riskli mi?

Sarımsak, filizlendiğinde insan sağlığı için faydalı kimyasalları üretir. Sarımsağın olgunlaşması, içindeki antioksidan seviyesini artırır. Sağlığımız için son derece önemli olan antioksidan ihtiyacımızı filizlenen sarımsaklardan karşılayabiliriz.
 

iStock-175267725

Filizlenmiş sarımsak, damar tıkanıklığına iyi gelir. Damarların enflamatuar ve oksidatif stresten korunmasına yardımcı olur. Buna yardımcı olan şey ise sarımsakta bulunan sülfürdür.

Antibakteriyel ve antiviral özelliği vardır. Bu sayede bakteri ve virüslerin neden olduğu hastalıklara ‘ilaç’ olur. Vücudun bakterilere verdiği tepkiyi güçlendirerek hastalıklara karşı kalkan olur.
 

iStock-902018194

Kış aylarında sadece yemeklerinize değil, bütün olarak da sarımsak tüketebilirsiniz. Böylelikle bağışıklık sisteminizi güçlendirerek üst solunum yollarına ve bulaşıcı hastalıklara karşı direncinizi artırmış olursunuz.

Filizlenen sarımsağın tadı olduğundan biraz daha acı gelebilir, ancak pişirdiğinizde bu keskin tat normale dönecektir. Filizlenmiş sarımsakta herhangi bir ezik, çürüme veya koku değişimi yok ise gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X