Filo skandalı

Beyaz Saray’ın Kore’ye gittiğini sandığı filo, binlerce kilometre uzakta, Avustralya’da ortaya çıktı. Washington’da yaşanan olay, ‘filoların yerlerini bilmiyorlar’ eleştirilerine yol açtı.

Filo skandalı

ABD Başkanı Donald Trump ‘Kore’ye gönderiyorum’ dediği ABD’nin savaş filosunun, Hint Okyanusu’nda olduğu ortaya çıktı.

Japon Denizi’ne gittiği açıklanan  Amerikan USS Carl Vinson uçak gemisi ve beraberinde savaş filosunun, tam tersi yönde ilerlediği bildirildi. 8 Nisan’da  ABD Donanma Komutanlığı, uçak gemisi ve beraberindeki  savaş filosunun, Singapur’dan ayrılacağını ve Pasifik Okyanusu’na  gideceğini açıkladı. Amerikalı komutanlar, bu hamlenin Kuzey Kore’ye gözdağı olduğu şiklinde ifadeler kullandı.

Amerikan Başkanı Trump ise, Kore Yarımadası’na  çok güçlü bir filo gönderdiğini duyurdu.

BEKLENMEYEN AÇIKLAMA

Kuzey Kore ile gerginliği daha da tırmandıran bu gelişmelerin ardından beklenmeyen bir açıklama geldi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), filonun aslında bir tatbikat için Avustralya yolunda olduğunu duyurdu.

Washington’düki üst düzey yetkililer, olayın Pentagon ve Beyaz saray arasındaki bir iletişim kopukluğundan kaynaklandığını savundu.

MATTIS’İN DE KAFASI KARIŞIK

Karışıklığı daha da artıran bir açıklama, Savunma Bakanı  James Mattis’ten gedi. Mattis Avustralya’daki tatbikatın iptal edildiğini duyurdu. Ancak sonrasında tabikatın iptal edilmediği sadece Amerikan filosunun katılımının iptal edildiği açıklandı.

Tüm bu karışıklıkların ardından askeri yetkililer, Amerikan filosunun  ay sonuna kadar Kore Yarımadası’na ulaşacağını ifade ettiler. Filoda 60 savaş uçağı taşıyan nükleer uçak gemisi  USS Carl Vinson’un yanı sıra füze taşıyan savaş gemileri ve nükleer denizaltılar bulunuyor. King Abdullah I

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X