Filozof çocuklar Düşünme Atölyesi’nde buluştu

Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin düşünmeyi ve soru sormayı seven çocuklarla birlikte düzenlediği ‘Filozof Çocukla Düşünme Atölyesi’ büyük ilgi gördü.

Filozof çocuklar Düşünme Atölyesi’nde buluştu

Çocukların soru sorarak daha fazla düşünmesi, yaratıcı yönlerini geliştirmesi amacıyla düzenlenen atölyeye Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyelerinin yanı sıra, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in oğlu Meriç ve çok sayıda çocuk da katıldı. 

Çocuklara araştırma konusuna bağlı kalarak anlamlı soru sormanın püf noktaları, eleştirel ve yaratıcı düşünme yetilerini geliştirmeleri, kendi fikirleri üzerine düşünme gibi bir çok konuda eğitimin verildiği atölyeye, ‘Filozof Çocuk’ sersinin yazarı dünyaca ünlü Fransız Filozof Yazar Oscar Brenifier’den eğitim alan Tiyatro Sanatçısı Arzu Suriçi konuk oldu. Sanatçıyla bir araya gelen çocuklar, seride yer alan ‘Büyümek Zorunda mıyım?’ adlı kitap hakkında konuştular. 

Atölyeye katılan çocuklar ‘Neden varım?’, ‘Sevgi nedir?’, ‘Özgürlük ne işe yarar?’, ‘Sanat nedir?’, ‘Hayal gücü ne işe yarar?’, ‘Hepimiz eşit miyiz?’ gibi soruları cevap aradılar. Farklı yaklaşımların dile getirildiği atölyede keyifli zaman geçiren katılımcılara, Çocuk Meclisi tarafından ‘Filozof Çocuk’ serisi hediye edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X