Final nefes aldı 78-63

Bursa ekibi, özellikle ikinci yarısında etkili olduğu maçta Pertevniyal’i farklı mağlup etti. Kırmızı beyazlılar, ilkyarısında tutuk bir görüntü sergilediği mücadelede sonradan açıldı. Zorlu maçta galibiyete ulaşan Finalspor 2 maç aranın ardından yeniden

Final nefes aldı 78-63

RECAİ UYSAL

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Finalspor, evinde Pertevniyal’ı 78-63 mağlup ederek önemli bir galibiyete imza attı.

Ligin ikinci yarısında oynadığı iki maçı da kaybeden Bursa ekibi, Final Okulları Spor Salonu’nda oynanan maça istediği gibi başlayamasa da ikinci yarıdaki etkili oyunuyla galibiyete ulaştı. İlkyarıda 72-59 mağlup olduğu rakibi karşısında maça tutuk başlayan kırmızı beyazlılar, ilk çeyreği 21-13 geride kapattı.

İkinci periyotta da üstünlüğü yakalayamayan Finalspor, farkı eritse de rakibinin devreyi 38-32 önde tamamlamasına engel olamadı. İkinci yarının başında 41-32 geriye düşen Bursa ekibi, üst üste bulduğu basketlerle farkı eritmeye başladı.

MÜTHİŞ SERİ

24.30’da 45-44 ile ilk kez öne geçen kırmızı beyazlılar, üstünlüğü de bir daha kaptırmadı.  Farkı da açmaya başlayan Finalspor, son bölümde hücumda aksayınca karşılaşmanın dördüncü periyoduna 55-53 önde girdi. Karşılaşmanın son 5 dakikasına 64-61 üstün giren Bursa ekibi, 3.30 dakikada yakaladığı 11-0’lık seriyle farkı 14 sayıya (75-61) çıkardı. Kalan bölümde farkın erimesine  de izin vermeyen Finalspor, karşılaşmadan 78-63 galip ayrıldı ve 3 maç aranın ardından galibiyete ulaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X