Finale koştular

Bursa’da gerçekleştirilen Küçük ve Yıldızlar Kulüpler Bölgesel Kros Ligi 2. Kademe Yarışları’nda sporcular hem kendilerini hem de takımlarını Çorum’da yapılacak finallere taşıyabilmek için mücadele ettiler.

Finale koştular

RECAİ UYSAL

Yeni yeteneklerin Türk atletizmine kazandırılması amacıyla Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Türkiye genelinde 8 bölgede düzenlenen Küçük ve Yıldızlar Kulüpler Bölgesel Kros Ligi’nin 2. Kademe yarışları tamamlandı. Haftasonunda Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yapılan yarışlara 665 kız, 854 erkek toplam 1519 sporcu ve 318 takım katıldı. Marmara Bölge seçmelerinin Bursa’da yapıldığı yarışlarda da sporcular kürsüye çıkabilmek için büyük efor sarfetti. 

GENİŞ KATILIM

Hüdavendigar Parkı’nda gerçekleştirilen yarışlara 10 şehirden 36 takım katılırken, 214 sporcu mücadele etti. 1 ve 2. kademe yarışları sonunda genel sıralamada ilk 3’e giren ekipler ve ferdi birinciler 19 Aralık’ta Çorum’da gerçekleştirilecek final yarışlarında mücadele etmeye hak kazandı. Büyük heyecanın yaşandığı yarışlar sonunda Yıldırım Belediyespor küçük erkek ve yıldız kızlarda, Osmangazi belediyespor ise küçük kızlarda final vizesi almayı başardı. 

YILDIRIM VE OSMANGAZİ KÜRSÜDE

Bin 500 metrelik parkurda yapılan küçük erkekler yarışında Darıca Belediyespor ilk sırada yer alırken, 2 kademe sonunda Kocaeli ekibi 34, Yıldırım Belediyespor 48, İstanbul Pendik Belediyespor da 56 puanla final biletini kaptı. Yine bin 500 metrelik parkurda gerçekleştirilen küçük kızlar yarışlarında 2. kademede Beşiktaş ilk sırada yer alırken, iki kademe yarışı sonunda Beşiktaş 21 puanla 1, Osmangazi Belediyespor 47 puanla 2 ve Pendik Belediyespor 55 puanla 3. oldu.

BÜYÜK MÜCADELE

3000 metrelik parkurda yapılan yıldız erkeklerde Bursa’da gerçekleştirilen 2. kademe yarışında Kocaeli Darıca Belediyespor ilk sırada yer alırken, iki kademe sonunda Darıca Belediyespor 16 puanla birinci, Yıldırım Belediyespor 56 puanla ikinci ve İstanbul Anadolu Hisarı 60 puanla 3. sırada yer aldı. 2000 metrelik parkurda yapılan yıldız kızlarda 2. kademede Karagümrük birinci olmayı başardı. İki kademe sonunda ise Karagümrük 19 puanla, İstanbul Velibaba 31 puanla ve Pendik Belediyespor da 50 puanla 3. olarak final vizesi aldı.

Yarışlara katılan sporculara Karacabey Belediyesi tarafından salçalı ekmek ve ayran dağıtılırken, organizasyona katılanlar gerçekleştirilen etkinlikten dolayı oldukça mutlu oldular.

Yarışlar sonunda dereceye girenlere ödüllerini Karacabey Belediye Başkana Ali Özkan, Atletizm Federasyonu ve Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer karadeniz tarafından verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X