Finansal Raporlama Standardı’na dikkat

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) Başkanı Genç Osman Yaraşlı, Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı’nın (BOBİ FRS) bağımsız denetime kıstas teşkil edeceğini belirterek, “İşletmeler bu tabloları uygun şar

Finansal Raporlama Standardı’na dikkat

ASLIHAN AYDIN

KGK tarafından yayımlanan Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) Bursa Tanıtım Toplantısı dün gerçekleştirildi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki (BTSO) toplantıda konuşan KGK Başkanı Genç Osman Yaraşlı, BOBİ FRS’nin bağımsız denetime tabi olduğunu, gerçeğe ve ihtiyaca uygun, karşılaştırılabilir finansal bilgi sunumunu amaçladığını kaydetti.

BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliği’nin çeşitli nedenlerle gerçeğe ve ihtiyaca uygun finansal bilgi sağlamakta yetersiz olduğunu vurgulayan Yaraşlı, bu nedenle BOBİ FRS’nin hazırlandığını bildirdi. BOBİ FRS’nin bağımsız denetime kıstas teşkil edeceğini dile getiren Yaraşlı, “Bağımsız denetime tabi olup Türkiye Finansal Raporlama Standardı (TFRS) uygulamayan 4 bin 700 civarında şirket tarafından uygulanacaktır. Finansal raporların kalitesinin artırılmasında, muhasebe mesleği icra edenlere, bağımsız denetçilere, muhasebe alanındaki akademisyenlere büyük sorumluluk düşmektedir” diye konuştu. Yaraşlı, işletmelerin bu tabloları uygun şartlarda yapmadığı takdirde pek çok sıkıntı yaşayabileceğini, işletme yöneticilerinin yanlış kararlar alabileceğini ve çalışanların hata yapma risklerinin artabileceğini kaydetti.

YATIRIM İKLİMİNİ OLUMLU ETKİLEYECEK

BOBİ FRS’nin ortakların, yatırımcıların, kredi verenlerin, kamunun ve diğer tarafların bilgi ihtiyacını sağlayacak genel amaçlı finansal raporlama ilkelerini karşıladığını anlatan Yaraşlı, şöyle konuştu: “BOBİ FRS’nin uygulanmasıyla birlikte bağımsız denetime tabi olan ancak TFRS uygulamayan şirketlerin finansal tablolarını kullanan paydaşlara gerçeğe ve ihtiyaca uygun, karşılaştırılabilir bilgi sunulması sağlanmış olacaktır. Böylece, işletmelerin doğru ve güvenilir finansal tablolar hazırlamaları ülkemizdeki yatırım iklimini olumlu yönde etkileyecektir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X