Fındığın parası peşin ödenecek

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, günlük fiyatın üzerinden çiftçinin teslim ettiği ürünün parasını hemen vereceklerini söyledi.

Fındığın parası peşin ödenecek

Bayraktar, 2017 ürünü fındık alımına başladıklarını belirterek, 22 Ağustos Salı günü Giresun’da düzenleyecekleri törende çiftçilerin ilk ürünlerini teslim edeceğini kaydetti.

Sezon boyunca kendilerine getirilecek tüm fındığı almaya hazır olduklarına dikkat çeken Bayraktar, geçmiş yıllarda olduğu gibi peşin ve emanet sistem üzerinden fındık alımı yapacaklarının altını çizdi.

Piyasa şartlarının üzerinde peşin fiyattan fındık alımı yapacaklarını vurgulayan Bayraktar, ”Günlük fiyatın üzerinden çiftçinin teslim ettiği ürünün parasını hemen vereceğiz. Yine depolarımızı emanet sistem için üreticimizin hizmetine sunacağız. İsteyen üreticimiz emanet için depolarımızı kullanabilir” dedi.

Bayraktar, üreticiler ile birlik arasındaki güvensizlik ortamının ortadan kalkmaya başladığını ve çiftçilerden yoğun ilgi gördüklerini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X