Firari FETÖ’cü Uslu ve Opçin hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper hakkında sosyal medyada paylaşımlarda bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarileri Emre Uslu ve Tuncay Opçin hakkında soruşturma başlatı

Firari FETÖ’cü Uslu ve Opçin hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Uslu ve Opçin’in, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Alper’in hayatını kaybetmesine ilişkin Twitter üzerinden paylaşımlarda bulundukları haberleri üzerine çalışma başlatıldığı bildirildi.

Uslu ve Opçin’e ait Twitter hesaplarında, vefat eden Cumhuriyet Başsavcısı Alper’e yönelik hakaret içeren paylaşımların yapıldığı belirtilen açıklamada, “Paylaşım içeriğinde, müteveffa Cumhuriyet Başsavcısının görevi kapsamında yaptığı işlerin konu edilerek hakaret edildiği, bu nedenle ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ ve ‘Ölümünden sonra bir kimsenin hatırasına hakaret’ suçlarından TCK’nın ilgili maddeleri gereğince soruşturma açılmıştır.” bilgisine yer verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X