Fırat Kalkanı şehidi son yolculuğuna uğurlandı

Fırat Kalkanı Harekatı sırasında terör örgütü DEAŞ’ın havan topu saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü Gaziantep’te şehit olan Yüzbaşı Alper Kocaman, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı.

Fırat Kalkanı şehidi son yolculuğuna uğurlandı

Gaziantep’te 5. Zırhlı Tugay Komutanlığında düzenlen tören sonrası şehit Kocaman’ın (32) cenazesi uçakla memleketi Ankara’ya getirildi.

 

Şehit Kocaman için Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde düzenlenen törene, eşi Azize, 3 yaşındaki oğlu Ata Alp, babası Osman, annesi Muzaffer ve yakınları ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Ankara Valisi Ercan Topaca ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş’in kıldırdığı cenaze namazında şehidin babası Osman Kocaman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak’ın arasında saf tuttu. Namazın ardından baba Çolak ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

 

Bir süre askerlerin omuzlarında taşınan şehit Kocaman’ın Türk bayrağına sarılı tabutu daha sonra top arabasına konuldu. Bu sırada şehidin eşi Azize Kocaman gözyaşlarına boğulurken, yakınlarının kucağındaki oğlu Ata Alp de tabutuna dokunarak babasıyla vedalaştı.

 

Yaşananlardan habersiz Ata Alp’in tören alanında oyuncak araba ile oynaması ve cenaze top arabasına götürüldüğü sırada babasının fotoğrafını görünce “baba, baba” diye seslenmesi yürekleri dağladı.

 

Top arabasının geçişi sırasında komutanlar şehit Yüzbaşı Alper Kocaman için selam durdu.

 

Şehit Kocaman’ın naaşı törenin ardından Cebeci Şehitliğinde toprağa verildi.

 

Suriye’nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) desteğiyle Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı sırasında dün DEAŞ terör örgütü unsurları tarafından Türk birliklerinin bulunduğu bölgeye havan mermisi atılması ve bir başka bölgeye de roket ve el bombalı saldırı düzenlenmesi sonucu 3 asker yaralanmış, yaralılardan Yüzbaşı Alper Kocaman, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen şehit olmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X