‘Fırat Kalkanı’na iş dünyası desteği

İş dünyası temsilcileri, Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili yaptıkları açıklamalarda, ‘İş dünyası olarak tüm varlığımızla devletimizin ve Silahlı Kuvvetlerimizin arkasındayız’ şeklinde görüş belirtti.

‘Fırat Kalkanı’na iş dünyası desteği

İş dünyasından dün başlatılan ve ‘Fırat Kalkanı’ adı verilen sınır ötesi operasyona iş dünyası temsilcilerinden destek geldi. 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, DAEŞ’e yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu’na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, zor günlerden geçildiğini fakat milletçe birlikteliğin ve kararlı duruşun sürdürüldüğünü belirterek, böyle bir dönemde iş dünyası olarak hükümetin yaptığı çalışma ve operasyonları desteklediklerini kaydetti. Bölgede sınır güvenliğinin artırılması ve bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen operasyonun ülke için önemini vurgulayan Olpak, şunları ifade etti: ”Suriye’nin kuzeyindeki terörist oluşumların ilerlemesini durdurmak, Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak ve ülkemizin güneydoğusunda yeni bir devletin kurulması niyetiyle atılan adımları durdurmak için başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu, aynı zamanda 15 Temmuz’dan sonra güney ve doğu illerimizde sayısı artırılan terör saldırılarına da bir cevap niteliği taşıyor. Bütün bu nedenlerden dolayı Fırat Kalkanı Operasyonunun milletimizin emniyeti için bir kalkan olduğunu düşünüyoruz.”

KORUNMA ŞANSI BULACAĞIZ

Anadolu Aslanları ve İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca da, Türkiye’nin uzun zamandır diplomatik olarak sürdürdüğü iddiasını, askeri açıdan desteklemek durumunda kaldığını bildirdi. Cerablus’un güvenli bölge olması gerektiğinin altını çizen Koca, ”Süreç sürekli aleyhimize işlemeye devam etti. Sadece Suriye’de değil terör aracılığı ile ülkemizde de can sıkmaya devam etti. DAEŞ bahanesiyle PYD’ye yapılan yardım, tahammül edilemez noktalara geldi. Şimdi bizim bizzat DAEŞ’i vurarak gerekçeyi ortadan kaldırmamız şart oldu. Şu anda yapılan budur. Böylece Cerablus bölgesi açık kalacak ve güvenli bölge olacak. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bölgeyi kontrol edecek. Biz de terör ve sınır tehdidinden korunma şansı bulacağız” diye konuştu.

DEVLETİMİZİN ARKASINDAYIZ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, ‘Türkiye Cumhuriyeti bölücü unsurlar ve dışarıdaki temsilcileriyle kuşatılmaya müsaade etmeyeceğini bir kez daha gösterdi. İş dünyası olarak tüm varlığımızla devletimizin ve Silahlı Kuvvetlerimizin arkasındayız” ifadelerini kullandı. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar ise ”Vatanımıza ve vatandaşlarımıza yapılan her türlü saldırıya gereken cevabı vermemiz gerekiyor. Hükümetimiz, Fırat Kalkanı Operasyonu ile bu hakkını kullanıyor” ifadelerini kullandı. İzmir Ticaret Borsası Başkanı (İTB) Işınsu Kestelli de operasyonu ‘nefsi müdafaa’ olarak gördüklerinin altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X