Fırat Nehri 15 gün yasak

Suriye sınırındaki Fırat Nehri’nin batısı, Gaziantep Valiliği’nce 15 gün süreyle sivil giriş çıkışlara kapatıldı. Bütün kaçak geçişlere karşı askere de ‘vur emri’ verildi.

Fırat Nehri 15 gün yasak

Suriye’de yaklaşık 5 yıldır süren iç savaşta bir çok silahlı grubun yerleştiği Fırat Nehri’nin Türkiye’ye yakın bölgelerinde güvenlik önlemleri daha da artırıldı.

Halen IŞİD mensuplarının kontrolünde olan ve Türkiye’nin Karkamış ilçesinin hemen karşısında bulunan Cerablus’taki terör tehdidi nedeniyle, Suriye sınırındaki güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı. Fırat Nehri’nin çevresinde Suriye sınırı boyunca 4 metre yüksekliğinde bir beton duvar örülmesine önceki gün başlanmış, çalışmalar dün de devam etmişti.

ASKERE ‘VUR’ EMRİ

Ayrıca Türkiye’deki terör saldırılarını düzenleyen IŞİD militanlarının sızma yaptığı düşünülen Cerablus’a yakın sınır bölgesinde kalekol yapımı da hızlandırıldı. Bir çok noktanın termal kameralarla 24 saat takip edildiği belirtiliyor. Bölgedeki asker sayısındaki artış ile devriyelerdeki sıklık da dikkat çekiyor.

Edinilenbilgiye göre, sınır bölgesinde görevli askerlere, olası kaçak geçişlere karşı ‘vur emri yetkisi’ verildi. Alınan olağanüstü önlemlerin sadece IŞİD değil, YPG militanlarını da hedef aldığı belirtiliyor.

FIRAT’IN BATISI KAPATILDI

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Fırat’ın batısına kimsenin geçişine izin vermeyeceğiz” açıklamasının ardından bölgedeki sınır hattında güvenlik tedbirleri alınmıştı. Gaziantep Valiliği’nden dün yapılan açıklama ise bu tedbirlere resmiyet kazandırdı. Fırat’ın batısını 15 gün boyunca özel güvenlikli bölge ilan eden valililiğin açıklaması şöyle: “2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A Maddesi gereğince, Köprübatı Hutut Karakolu Fırat Nehri üzerindeki Ada Bölgesinde, 11 Aralık 2015 günü Saat 13.00’te başlayıp 25 Aralık 2015 günü Saat 13.00’de bitecek şekilde, 15 gün süre ile valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir. Buna göre 11 Aralık 2015-25 Aralık 2015 tarihlerinde Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce yapılacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X