‘Fırat’ın doğusu için de gereğini yaparız’

Başbakan Yıldırım, “Fırat’ın batısı diyoruz ama terör eylemleri Fırat’ın doğusunda da devam ederse orası için de gereğini yaparız.” dedi.

‘Fırat’ın doğusu için de gereğini yaparız’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, “PKK terör örgütü bugünlerde AK Partiteşkilatlarına yöneldi. Hainler şunu iyi bilmelidir: AK Parti sizin yaptıklarınıza pabuç bırakacak bir parti değildir. Türkiye’yi bütün bu terör örgütlerinden temizlemek için hükümetimiz tüm kararlılığıyla olayların üzerine gidecek.” dedi.

 

“Mağdur edebiyatının tehlikeyi gölgelemesine izin vermeyelim”

 

FETÖ’ye yönelik operasyonların sürdüğünü hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

 

“Bir tek vatandaşımızın bile mağdur edilmesine asla rıza gösteremeyiz. İtirazlar objektif şekilde değerlendirilecek. Mümkün olan en hızlı şekilde inşallah, varsa bu mağduriyetleri de gidereceğiz. Ancak tuzaklara karşı da son derece dikkatli olmamız gerekiyor. Mağdur edebiyatının tehlikeyi gölgelemesine asla izin vermeyelim.”

 

“AK Parti içinde hain barındırmaz”

 

FETÖ ile mücadele konusunda fitneye fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

 

“AK Parti, içinde hiçbir hain, hiçbir terörist barındırmaz. Diğerleri, FETÖ ile AK Parti mücadele ederken aynı şeyleri söylüyorlardı, onların avukatlığını yapıyorlardı. 15 Temmuz gibi alçak bir darbe girişiminin bile hala bazılarının aklını başına getirmediğini görüyoruz. Biz Türkiye genelinde olduğu gibi AK Parti içerisinde de aynı mücadeleyi verdik, veriyoruz. Dedikodulara kulak asıp fitneye asla fırsat verilmesin. Hiç kimse FETÖ’nün değirmenine su taşıyan duruma düşmesin.”

 

“Ana Muhalefet Partisi özellikle dikkatli olmalı”

 

Ana Muhalefet Partisi CHP’ye dikkatli olunması çağrısında bulunan Yıldırım, “Ülkemizin 15 Temmuz’da atlattığı badireyi es geçmeye başladılar. Sabah akşam, mağduriyet üzerinden kafa karıştırmaya devam ediyorlar. 15 Temmuz’un asıl mağduru şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz; istiklali, istikbali, bayrağı tehdit edilen 79 milyon vatan evladıdır.” dedi.

 

“Fırat’ın doğusu için de gereğini yaparız”

 

Yıldırım, “Fırat’ın batısı diyoruz ama, eğer terör eylemleri Fırat’ın doğusunda da devam ederse orası için de gereğini yaparız.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X