Fırat’tan IŞİD Yakıştırmasına Tepki

Adıyaman Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, Adıyaman’ın isminin IŞİD ile anılmasına tepki gösterdi. Ulusal basında Adıyaman ilinin sıkça IŞİD t…

Fırat’tan IŞİD Yakıştırmasına Tepki

Adıyaman Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, Adıyaman’ın isminin IŞİD ile anılmasına tepki gösterdi. Ulusal basında Adıyaman ilinin sıkça IŞİD terör örgütüyle anılmasının Adıyaman’ın ismin yanlış bir intiba bıraktığını söyleyen Adıyaman Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, bu durumun bertaraf edilmesi için mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. IŞİD’in isminin Adıyaman’la anılmaması için bütün sivil toplum örgütlerinin devletin kurumlarıyla birlikte hareket etmesi gerektiğini savunan Mahmut Fırat, “IŞİD bombacılarının Adıyamanlı olduğu yönündeki haberler ülke gündemini günlerce meşgul etti. İlimizin IŞİD gibi bir terör örgütüyle eşlendirilmesi çok üzücü bir olaydır. Böylesine bir düşünce utanç verici bir durumdur. Adıyaman halkı böylesine üzücü durumu hak eden bir toplum değildir. Adıyaman’ın IŞİD gibi bir örgütle anılması Adıyaman halkı açısından hoş olmayan bir suçlamadır. Adıyaman halkı asla böylesine hak edilmeyen bir durumla karşı karşıya gelmemiştir. Bu durumu bertaraf etmenin yoluna bakılması gerekir. İlimizde kamu kurumlarının ve sivil toplum örgütlerinin IŞİD konusunda bir takım çalışmalar yapmaları gerekir. Bu durumun bertaraf edilmesi için mücadele edilmesi gerektiği gibi emniyet güçlerinin de bu konuda daha hassas olmaları gerekmektedir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X