‘Firmalar e-fatura ile 2016’da 3 milyar lira tasarruf edecek’

Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Şahin, e-fatura uygulaması ile 2016 yılında firmaların 3 milyar liranın üzerinde tasarruf sağlayacağını belirtti.

‘Firmalar e-fatura ile 2016’da 3 milyar lira tasarruf edecek’

Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Hüseyin Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de 2016’da 500 milyon e-fatura kesileceğinin öngörüldüğünü söyledi.

Halihazırda 20 binden fazla mükellefin e-fatura kullandığını kaydeden Şahin, 1 Ocak 2016 tarihine kadar 31 bin yeni mükellefin de Gelir İdaresi Başkanlığı efatura.gov.tr sitesinden başvurularını yaparak, e-faturaya geçmeleri gerektiğini vurguladı.

E-fatura kesildiği zaman muhatap olan firmanın 30 saniye sonra faturasını teslim aldığını belirten Şahin, “E-fatura başta olmak üzere, e-defter, e-arşiv, e-bilet gibi e-dönüşüm uygulamalarıyla ticaret gerçekten büyük hız kazandı. Sadece e-faturayla değil, kayıtlı e-posta (KEP) ile de yazışmalar resmi tebligat niteliği kazandı. Ticarette hız arttı ve daha güvenilir hale geldi” dedi.

E-fatura ile 51 bin mükellefin 2016 yılı sonunda 3 milyar TL’nin üzerinde tasarruf sağlayacağına dikkati çeken Şahin, ve yılda 200 bine yakın ağacın kesilmesinin de önüne geçileceğini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X