Fakıbaba, gıdaların üretim aşamasından sofraya gelişine kadar her aşamada güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaları kesintisiz sürdürdüklerini söyledi.
Üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik gıda resmi kontrolü sayısının 2002’de 39 bin iken geçen yıl 26 katına çıkarak 1 milyon 13 bini geçtiğini kaydeden Fakıbaba, 2017’deki denetimlerde gıda mevzuatına aykırı faaliyet gösteren işletmelere 16 bin 559 idari para cezası uygulandığını belirtti.
Fakıbaba, 181 iş yeri için savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu ve kesilen toplam idari para cezasının 85 milyon 674 bin 181 lira olduğunu dile getirdi.
DENETİMLER YOĞUNLAŞACAK
Yaklaşan ramazan ayında da geçmiş yıllarda olduğu gibi aynı hassasiyetle ve 6 bin 764 personelle yoğun denetim gerçekleştirileceğini vurgulayan Fakıbaba, şöyle devam etti: ‘’Gıda denetimleri, halkımızın sağlığı açısından önem verdiğimiz konuların başında geliyor.
Özellikle ramazanda tüketim artışını fırsat bilerek uygun olmayan gıda ürünlerinin üretim ve satışını yapmak isteyenlere göz açtırmayacağımızın bilinmesini isterim. Halkımızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya erişimini sağlamada bakanlık olarak üzerimize düşen görevi eksiksiz yerine getirmeye devam edeceğiz.”