Fırsatları değerlendirmelisiniz

Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Yönetim ve Yöneticilik konulu toplantıya katılan Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karahan, kurumların stratejik yönetiminin karakteristik özellik

Fırsatları değerlendirmelisiniz

GÜRHAN ADANA

Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantıda konuşan Karahan, vizyonun geleceği öngörmek, misyonun da kurumun ne için var olduğunun ifadesi olduğunu ifade etti. Karahan, ‘Etkili bir vizyon belirlemelisiniz. Aksi halde durağanlaşan başarıda gerileme başlar’ dedi.

AR-GE ALTYAPISI…

Kurumların güçlü ve zayıf yönlerini saptaması, doğrudan etkileyen fırsat ve tehditlerin analizinin yapılması gerektiğine işaret eden Karahan, misyonun ise kurumun ne için var olduğunun ifadesi olduğunu dile getirdi. Karahan, misyonun bir anlamda da kurumun varlık nedeni olduğunu vurguladı.

Güçlü ve zayıf yönlerin analizinin yapılmasını isteyen Karahan, ‘Oturup ‘Rusya’ya ihracat yapmak istiyoruz’ demekle olmaz. En azından kurumunuza bir pazarlama elemanı almalı, oradaki fuarlara katılmalısınız. Önce bütçe ayırmak ve kararlılık gerekir. Bunun için Ar-Ge altyapınızı oluşturmalısınız’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X