Fırtına dinmiyor

Bir ayını doldurmak üzere olan Katar krizinde, Körfez ülkeleri Doha’ya şartları yerine getirmesi için iki gün ek süre verdi. Katar ‘savaşa hazırız’ açıklaması yaptı. Suudi Kralı Selman kriz nedeniyle G20 zirvesine katılmayacağını açıkladı.

Fırtına dinmiyor

Arap yarımadasında devam eden Körfez krizi sıcaklığını korumaya devam ediyor.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır’ın, Kuveyt’in, talep listesine cevap vermesi için Katar’a verilen sürenin 48 saat uzatılması isteğini kabul ettiği bildirildi.

Açıklamada, abluka uygulayan ülkelerin, Katar’ın cevabının incelenmesinin ardından cevabını açıklayacağı kaydedildi.

Bu arada 4 ülkenin Dışişleri Bakanları yarın Katar krizini görüşmek için Mısır’ın başkenti Kahire’de biraraya gelecek.

KRAL G20 ZİRVESİ’NE KATILMIYOR

Kriz, Almanya’da 7 Temmuz’da başlayacak G20 zirvesini de etkiledi. Katar’a tecritin başını çeken Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, krizi bahane ederek Hamburg’daki zirveye katılmayacağını açıkladı.

KATAR: SAVAŞA HAZIRIZ

Katar krizinde verilen süre dün itibariyle sona ererken Katar Savunma Bakanı Halid el-Atiyye, ‘ülkesinin gerekirse kendisini savunmaya hazır olduğunu’ belirterek meydan okudu. Sky News Britain Kanalına konuşan Atiyye, ‘Askeri müdahale aşamasına gelmemeyi umuyoruz ancak biz her zaman hazırlıklıyız. Ülkemizi savunmaya hazırız.’ dedi.

‘İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR!’

Bu arada ABD Başkanı Donald Trump’ın, Katar kriziyle ilgili son gelişmeleri Suudi Arabistan Kralı Selman, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Tani ve Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile telefonda ayrı ayrı konuştuğu bildirildi.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile Ortadoğu’daki barışı konuştuklarını belirtti.

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, ‘Suudi Arabistan Kralı ile dün Ortadoğu’daki barış hakkında konuştum. İlginç şeyler oluyor!’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X