Fırtına Rize’de esti

Spor Toto Süper Lig’de Trabzonspor, Çaykur Rizespor’u deplasmanda 2-0 yendi.

Fırtına Rize’de esti

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Çaykur Rizespor, sahasında Trabzonspor’u konuk etti. Müsabaka bordo-mavili takımın 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

“Önümüzdeki maçlar için avantaj kazandık”

Trabzonspor’un teknik direktörü Ersun Yanal, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, çok iyi ofansif etkinliğe sahip olmadıklarını ancak her iki ekibinde maç içerisinde geniş alanlar vermesi nedeniyle bol pozisyonlu bir maç olduğunu belirtti.

Her iki takımında savunma yaparken geniş alanlar verdiğini ifade eden Yanal, “Her iki takımda rahatlıkla pozisyona girebilme şansı buldu. Hakan’a bugün bir parantez açılması gerektiğini düşünüyorum. Kutlanması gereken bir performans gösterdi. Geldiği günden bu yana duruşu, karakteri ve performansı olarak takıma çok şey kattı” diye konuştu.

Oyunun çok geniş alanda oynandığını vurgulayan Yanal, “Çok açık bir alanda ortaya konan oyunda biz skor aldık. Deplasmanda kazanan olmak bizim için oldukça sorundu bugün kazandık. Oynayacağımız önümüzdeki maçlar için de avantaj kazandık. İstediğimiz yerde ligi bitirip sezonu bu sıralamada kapatma düşüncemiz var” ifadelerini kullandı.

“Rakip takımın kalecisinin yıldızlaştı”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise maçın ilk dakikalarında net pozisyonlar bulduklarını ama etkili gol vuruşu yapamadıklarını belirtti.

Duran toptan gol yediklerini vurgulayan Karaman, “1-0 geriye düştükten sonra iyi oyun ortaya koyduk. Özellikle ikinci yarıda şut var, direkten dönen top var. Rakip takımın kalecisinin yıldızlaştığı bir maç. Hakan Arıkan’ı kutlamak lazım” şeklinde konuştu.

Maçın son anlarında yedikleri ikinci golün önemli olduğunun altını çizen Karaman, “Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, önce faul vermek için düdüğü ağzına götürüyor ardından avantajı veriyor. Mehmet Ekici’nin elle vurduğu top arkadaşının önüne geliyor ve gol yiyoruz. Hakem hocaları analizlerde bu golü bir daha izlerler. Tartışılması gereken çok önemli bir gol” dedi. 

Hafta içi deplasmanda Gaziantepspor ile önemli maç oynayacaklarını kaydeden Karaman, şöyle devam etti:

“Alt sıradaki rakiplerimizle aradaki dört puan fark devam ediyor ama rakiplerin bize yetişmeleri endişesi düşündürücü. Bu maçta en azından pozisyon üreten diğer maçlara oranla daha pozitif bir takım görüntüsü verdik. Çarşamba günü inşallah aradaki puan farkını koruyarak Rize’ye döneriz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X