Fitch 15 Türk bankasının notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 15 Türk bankasının yerel para biriminden uzun vadeli kredi notlarını birer kademe düşürdü.

Fitch 15 Türk bankasının notunu düşürdü

Kuruluştan yapılan açıklamada, söz konusu kararın, Türkiye’nin yerel para birimi cinsinden kredi notunun metodoloji değişikliği nedeniyle ‘BBB’den ‘BBB-‘ye düşürülmesine bağlı olarak alındığı bildirildi. 

Fitch Ratings’in notunu düşürdüğü bankalar, ‘Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank, Türkiye Kalkınma Bankası, Takasbank, Türkiye Sinai Kalkınma Bankası ve Türkiye İhracat Kredi Bankası’nın (Eximbank)’ olarak sıralandı. Ayrıca, yabancı sermayeli bankalardan Kuveyt Türk, Türkiye Finans, Burgan Bank, ING Bank, Finansbank, Alternatifbank, ICBC Türkiye ve Türk Ekonomi Bankasının yerli para biriminden uzun vadeli kredi notları ‘BBB+’dan ‘BBB’ye revize edildi. Kuruluş, adı geçen bankaların yabancı para biriminden kredi notlarını değiştirmezken, kredi görünümlerini de ‘durağan’ olarak belirledi.

Fitch, 19 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ‘BBB-‘ ile ‘yatırım yapılabilir’ seviyede bulunan kredi notunu teyit etmiş, not görünümünü ise ‘durağan’dan ‘negatif’e çevirmişti. Fitch Ratings’in Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 23 ülkeye ilişkin metodoloji değişikliği ise 22 Temmuz’da duyurulmuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X